Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
gevonden op internet: Zaai Japanse duizendknoop en val af
7 november 2011 - De plaag van menig tuinier en gemeentelijke plantsoenendienst, de Japanse duizendknoop, is een bron van resveratrol. Een goedje dat ervoor zorgt dat het lichaam minder calorieën opneemt.
Moestuiniers, aarzelt niet!
En zo geven we een eigen wending aan het bericht dat het drinken van rode wijn ervoor zorgt dat het lichaam minder calorieën opneemt. In rode wijn zit resveratrol - net als in pinda's, moerbeien en (logisch) druiven. De Japanse duizendknoop blijkt een bron van dit goedje te zijn.
Van onkruid tot nutskruid
Een van de mensen die op het bericht reageerden vertelde dat resveratrol gewonnen wordt uit de Japanse duizendknoop (polygonum cuspidatum). Kijk. En nu komen we tot iets: het is een fraaie plant, die meters hoog kan worden en flink woekert. Daardoor lastig te bestrijden. Een onkruid.
Maar als er resveratrol uit gewonnen kan worden, is het opeens een nutskruid.
Rest de vraag: Hoe win je resveratrol uit Japanse duizendknoop? Thuis.
Japanse duizendknoop eetbaar
De scheuten van de Japanse duizendknoop zijn goed eetbaar. Oogst ze tussen de 15 en 20 centimeter. De iets dikkere schillen. De smaak is, naar verluidt, beter dan rabarber. Het kan worden gekookt, gestoomd en verwerkt in jams en marmelades, als groente worden gegeten enzovoorts. Het is eigenlijk een behoorlijk gezonde groente, met veel vitamine A en mineralen. En resveratrol.
Meer over de eetbaarheid van Japanse duizendknoop: