menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Orchidee

Ga naar meest recente reactie

marlijnvdv

Marlijnvdv

Vandaag hele mooie orchedee gekocht. Nou zitten ze in een pot en wil ik ze overzetten naar een andere. kan dit zomaar? Of moet ik daar speciale potgrond voor kopen?

Kan iemand mij helpen?
Groetjes Marlijn
woensdag 8 december 2010 - 17:36
marlijnvdv

Marlijnvdv

ja alleen de sierpot heb ik iets te klein gekocht...
woensdag 8 december 2010 - 18:03
Karintje

Karintje

Gaan ruilen???
woensdag 8 december 2010 - 18:18
Esem

Esem

Orchideeen worden om de 4 a 5 jaar verpot,en dan maar 1 tot 2 cm grotere pot.

Gr Wolf.
woensdag 8 december 2010 - 23:54
moetje1951

Moetje1951

Als je ze in een sierpot zet zul je zien dat na verloop van tijd de wortels in de lucht groeien. De wortels hebben licht nodig en dat krijgen ze door de doorzichtige pot.
Welkom op het forum.
Moetje
vrijdag 10 december 2010 - 11:45
CedricSteurbaut

CedricSteurbaut

Wat een zever.

Mijn moeder houd van orchideeen ze heeft er meer dan 30

mijn moder heeft speciale orichideeen potgrond ze gaan in een zwarte grotere pot. Die kleine plastick doorzichtige potjes gaan de orchideen gewoon kapot in . Dus zeker verpotten. Tante heeft ook orchideeen en laat ze in die potten staan na enkele weken gaan ze slapjes hangen.
Alleen water geven als de aarde droog is. Gewoon water laten doorlopen! schaaltje in de sierpot zodat overig water uit de potgrond kan lopen.
als je ze water geeft ook eens met een plantjenspuit de bladeren vochtig maken .


greotjes
zaterdag 11 december 2010 - 14:01
Pistachio

Pistachio

Bij mij gaan ze niet kapot in de plastieken potjes hoor! Ik heb ze ook al jaren.
zaterdag 11 december 2010 - 15:07
CedricSteurbaut

CedricSteurbaut

Nee het is zo.
Bij osn hier thusi groeien ze naar boven. Die special orchidee potgornd zitten speciale voedingstoofen in.
En het groeien is dan ook nog te zien waar ze staan.


gr
zaterdag 11 december 2010 - 15:35
CedricSteurbaut

CedricSteurbaut

Hmmmm
Te zien de welke bij ons groeien ze tog die boeken zijn beetje (k u t) zever ze zeggen erin knip de stengel net boven dit oog af. wij knippen hem tot op de grond af
zaterdag 11 december 2010 - 16:53
Gehenna

Gehenna

ik geluuf alles wa kzien. Hier gaan ze kapot in 'orchideegrond' want het zijn geen orchideeën En da sto nieverans in e boekske mo oep moanen tableau de fenêtre.
Op het kaartje stond "na de bloei stengel afknippen en grond vervangen door aangepaste orchidee grond"
zaterdag 11 december 2010 - 18:24
moetje1951

Moetje1951

Batdah, met epiphytisch bedoel je dan luchtwortels en terrestisch zal dan "gewone" wortels zijn , in de grond dus? Ik heb hier een Miltonia en Venusschoentje waar ik ook geen wortels zie?
En de speciale orchideeaarde met zogezegd speciale voeding is idd gewoon schors!
@ Lein: groot gelijk, stengel afknippen boven een oog, ik laat er soms tot drie aan;
Ik heb een keer een keiko gehad, heb die verpot, ongeveer vijf jaar geleden, groeit wel maar heeft nog nooit gebloeid.
Ik meen dat het niet Parodias was die het over kutboeken had. Die weet wel beter.
zaterdag 11 december 2010 - 18:25
moetje1951

Moetje1951

Miltonia heb ik pas een jaar, dus ik weet niet of ze gemakkelijk terug bloeien. Nog geen ervaring mee. Toen ik ze kocht waren er twee bloemen aan en er zijn er nog twee bijgekomen, ik heb zeker vier maanden bloemen gehad.
Venusschoentje daarentegen, heb ik al langer en bloeit elk jaar opnieuw.
Cymbidium staat op mijn verlanglijstje, wat zijn die mooi;
Lein, je moet de aanbiedingen van den aldi halfweg Mei in het oog houden (moedertjesdag) Ik koop ze daar voor ongeveer 8 & 10 € per stuk.

[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 12 december 2010 - 15:34
moetje1951

Moetje1951

Had nog nooit van Cypripedium gehoord! Wat zijn die mooi en winterhard ook? (heb efkes gegoogled)
zondag 12 december 2010 - 17:29
jdcoster

Jdcoster

Ik las deze middag even in deze topic maar was niet in gelegenheid er toen op te reageren. Vanavond vond ik het dan niet meer terug tot ik via de zoekfunctie het woordje 'zever' in tikte. Dat woordje dat me bijgebleven was en dat zo graag door de jeugd gebruikt wordt om aan te geven dat zij het ergens niet mee eens zijn. Het kan eerbiediger, maar tot daar ... .
Ik had namelijk volgende opmerkingen:

1) Ik heb geregeld contacten met een paar echte orchideeënverzamelaars en zij gebruiken in hun substraat, naast boomschors en veenmos ook stukjes zachte en grove schuimrubber. Het soort dat in matrassen en zetelbekledingen gebruikt wordt.
Het schuimrubber (mousse voor de Vlamingen) slorpt makkelijk vocht op en staat het langzaam weer af. Dit zorgt voor een meer constante vochtigheid in de wortelkluit. De (lucht)wortels worden dus minder helemaal nat of helemaal droog, wat bij begieten of dompelen beurtelings meer het geval is.
Ik gebruik deze samenstelling nu al een tijdje voor de meeste orchideeën, ook Phalaneopsis en Paphiopedilum en en ik vaar er wel bij. Mijn planten bedoel ik... .

[url=http://img690.imageshack.us/i/collageorcideen.jpg/][afbeelding verwijderd niet-https][/img][afbeelding verwijderd niet-https][/img]
2) Voor de mensen die zoeken naar 'gemakkelijke' orchideeën wil ik graag een lans breken voor Cymbidiums en bepaalde soorten Cattleya's. De cymbidium's staan in de zomermaanden buiten langs de noordkant van het huis en of in de dichte schaduw van bomen, en dit tot het bijna vriest (half oktober). In die laatste koudere maand maken ze bloemscheuten aan die naarmate ik de planten dan binnen kouder (15°C) en later warmer(23°C) in huis plaats, beginnen te bloeien.
Mijn eerste Cymbidium's begonnen al te bloeien begin november en doen zeker nog 3 weken lustig verder en ik vermoed dat ik hun laatste opvolgers zal warm zetten rond eind februari. Dan ben ik al van bloemen verzekerd tot in april, het tijdstip dat ze weer naar buiten mogen
De Cattleya's stonden deze zomer in een open serre buiten, maar in de schaduw van een kweektablet. Ook zij zijn reeds met de bloei begonnen en er volgen er nog.
Ik wil maar zeggen, ik ben geen specialist, maar met de juiste plantenkeuze, kom je al heel ver. Anderszijds heb ik dus ook geen succes met Dendrobiums, Miltonia's (staan ook beter koud na de bloei schijnt het) en nog minder met Vanda's (specialistenwerk). Zonder speciaal toegeruste kas lukt het kweken van dergelijke soorten wel niet
[afbeelding verwijderd niet-https][/img]
[afbeelding verwijderd niet-https][/img]
Dit voorjaar kreeg ik van een orchideeënkweker die van plan was grote Cymbidiumplanten te composteren omdat zijn hoofdafnemer, een bloemenwinkel, was gestopt, enkele planten. Daar was ik niet alleen erg blij mee, maar ik heb er ook iets van geleerd. In zijn substraat gebruikt hij stukken van het groene steekschuim dat de bloemschikkers gebruiken en waarvan ik maar niet op de naam kan komen. Maar goed, ik wil het jullie ook mee mee geven .
maandag 13 december 2010 - 22:08
moetje1951

Moetje1951

Het weg en weer schuiven heb ik er graag voor over! Wat zijn dit stuk voor stuk mooie planten!
De cymbidium is prachtig, Ik heb planten gezien op de markt voor een redelijke prijs, maar ik weet niet of het wel aan te raden is dergelijke planten te kopen? Ze staan toch telkens een hele voormiddag in de kou? De verkoopster zei dat ze daar wel tegen kunnen maar ja?
idcoster, bedoel je Oasis?
dinsdag 14 december 2010 - 08:40
moetje1951

Moetje1951

in onzen al... ook!
dinsdag 14 december 2010 - 13:12
Botanist

Botanist

Even tonen dat het ook anders kan.

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
dinsdag 14 december 2010 - 19:36
cetinel

Cetinel

in mijn onlangs aangekocht boekje over orchideen hadden ze het over stukjes styrofor(isomo voor de vlamingen)of gewoon de bolletjes ervan om het substraat luchtiger te maken(niet meer dan 30%)en ook dat orchideeen kweken in gepofte kleikorrels goed kan en nog beter in seramis....was daarom vorige week naar de aveve gegaan waar ze ze niet hadden komt in maart of zo weer binnen,is een seizoensartikel hier zei de lange(an weet wel wie ik bedoel,ik vergeet zijn naam steeds )
nog een paar maandjes zullen ze het wel uithouden in hun bark denk ik...

eventjes vermelden dat ik hier zat te kwijlen bij bovenstaande fotos.....
dinsdag 14 december 2010 - 21:26
Maretak

Maretak

Ik heb een ochidee maar er komt niets meer uit
Heb al speciale mest en potgrond voor orchideen gekocht niets helpt
Kan er uit de grond een bloemstengel komen?
Ik heb ook een Cattleya maar daar komen ook geen bloemen meer aan...
woensdag 15 december 2010 - 08:44
Maretak

Maretak

Het is inderdaad een phaelenopsis Lein.
Maar ik zie echt niets uitkomen,enige tips altijd welkom
woensdag 15 december 2010 - 11:37
Rita1960

Rita1960

In zijn substraat gebruikt hij stukken van het groene steekschuim dat de bloemschikkers gebruiken en waarvan ik maar niet op de naam kan komen. Maar goed, ik wil het jullie ook mee mee geven

@ Yo Willy, da's de oasis hé dat groene spul.. maar let wel op.. als het een maal echt uitgedroogd is neemt het net als turf weinig water meer op....

@ "voor de rest", 'k heb gesmuld van de foto's en de info tot mij genomen... 0040: en heeeeel misschien komt er hier ooit nog eens een epyfiet (spelling is fout) in huis!

@ Botanist, op de 1e foto beetje onderaan en wat meer naar rechtsboven..??? poederkwasten ??

groetjes,

Rita

woensdag 15 december 2010 - 18:37
Botanist

Botanist

Inderdaad Rita achteraan is de Haemanthus albiflos in bloei (einde ervan) maar vooraan een gedroogde vrucht die er wel op lijkt.
Even een fototje van de Haemanthus om je te plezieren.

Bloemen & Planten

woensdag 15 december 2010 - 18:53
Maretak

Maretak

Hey Marjolein,

Ik denk dat het ongeveer 3 jaar geleden is dat de orchidee gebloeid heeft.
GR Vera
woensdag 15 december 2010 - 19:20
Botanist

Botanist

Nee batdah het zijn een paar zaailingen van Dorstenia carnulosa die daar niet misstaan. Dorstenias laten hun zaden meters ver springen, vandaar.
woensdag 15 december 2010 - 19:51
Rita1960

Rita1960

@ Botanist, deze heeft dit jaar hier niet gebloeid
jammer maar volgend jaar in de herkansing

@ Batdah, polystyreen kom ik hier nog steeds tegen in de potgrond bij de nieuwe planten....

Steekschuim is de juiste naam! Yep!
OASIS wordt hier het meest verkocht onder deze naam wel te verstaan!

@ Botanist

die zaailingen tussen die belgische preiplant(Sansevieria? weet ik veel

welke sanseviera is dat met die vrij brede en kortere bladeren??

greetz,
Rita
woensdag 15 december 2010 - 19:58
Maretak

Maretak

De verwarming is hier altijd boven 18 ° c dus dat zit goed,hij staat licht maar niet in de zon.Voeding krijgt hij nu en dan dat ga ik opvoeren dus,water is heel weinig ,zoals jij eerder.De worteltjes zijn wel grijs dus toch wat meer water
Maar ik heb nergens een stengel meer voor bloemen dus ik weet niet of er ooit nog wel bloemen aan gaan komen
Ik ga er een sateprikker bij stoppen
Dank voor je info he
woensdag 15 december 2010 - 20:39
Botanist

Botanist

welke sanseviera is dat met die vrij brede en kortere bladeren??



Rita het is een kortere vorm van de klassieke Sansevieria trifasciata v. Laurentii.

PS: deze topic hoort eigelijk bij tropische planten en kamerplanten te zijn !
woensdag 15 december 2010 - 21:06
Rita1960

Rita1960

@ Botanist, zal eens op zoek gaan naar deze korte soort! of heb je straks een leuke stek??

@ Batdah, in de potgrond hier kom ik nog steeds witte korrels tegen bij de nieuw gekochte planten .. ook dit voorjaar nog!

groetjes,

Rita
woensdag 15 december 2010 - 21:10
cetinel

Cetinel

kom ik vandaag toevallig in de aldi
dendrobium en oncidum dus.....voor die prijs heb je een boeket dat na 2 weken verlept...en de stenen potten kunnen wel weer gebruikt worden(of hoe men toch steeds manieren zoekt om zichzelf te vergoelijken iets te kopen waar ze duidelijk niet mee om kan )
woensdag 15 december 2010 - 23:55
cetinel

Cetinel

dank voor je steun
donderdag 16 december 2010 - 16:30
koen

Koen

Wordt vermiculiet ook niet gebruikt als (onderdeel van) substraat voor orchideeën?


groeten, Koen
zaterdag 18 december 2010 - 08:17
joopsmit
maandag 20 december 2010 - 00:49
lanne

Lanne

@ Joopsmit :
Ik kan mij moeilijk voorstellen dat lekwater van vleesbakjes goed is voor orchideeën
Dat moet toch beginnen schimmelen of stinken ! ?
Waar heb je die tip gehoord? Hoe lang geef je dat lekwater al en hoe vaak per jaar ?
Welke soort orchidee is het ? Hoe lang overleeft je orchidee die behandeling al ? en hoe vaak bloeit ze met hoeveel bloemen tegelijk ?
Plaats je eens een foto van die plant ?
groetjes
Lily-Anne
dinsdag 21 december 2010 - 08:44
moetje1951

Moetje1951

Volledig mee eens, ze hebben echt niet veel voeding nodig. Mijne krijgen gewoon osmo voor bloeiende planten, ongeveer vier keer per jaar, als ik het niet vergeet
dinsdag 21 december 2010 - 11:28
joopsmit
woensdag 22 december 2010 - 00:27
moetje1951

Moetje1951

Ik heb zo eens gedacht van slim te zijn en had in Maart al bloedmeel gegeven aan mijn planten in de veranda. Resultaat: koud of niet, ze zijn allemaal buiten gevlogen. Na drie dagen was het hier van de stank niet te harden! Gelukkig was het toen niet al te koud meer! Bloedmeel strinkt afschuwelijk als het nat wordt.

Alhoewel, ik herinner me dat mijn vader lang geleden bloed uit het slachthuis gaf aan de druivelaars. Ik moest in de emmer roeren, jakkes!
woensdag 22 december 2010 - 18:16
Rita1960

Rita1960

tja, verse poep stinkt ook en wordt ook gebruikt..

maar ja, de neuzen van de mensen hé, mag nu dus niet meer gesproeid worden maar moet de verse poep direct onder gewerkt geworden.

ach, en ik zeg altijd maar zo.. "na vijf minuten ruik je het niet meer".

wij noemen dit "het landluchtje van het voorjaar".
groetjes,

Rita
woensdag 22 december 2010 - 18:54
joopsmit
donderdag 23 december 2010 - 01:16
moetje1951

Moetje1951

Ach wel nee Joop ,het is allemaal niet slecht bedoeld hoor! Iedereen vertelt, net als jij, over zijn eigen ervaringen. Helemaal niks kritiek.
donderdag 23 december 2010 - 18:42
jdcoster

Jdcoster

Er wordt hier soms onvoldoende gerelativeerd op dit forum, vrees ik.

Wat Joopsmit hier stelde was misschien een beetje onorthodox maar lang zo gek nog niet of totaal verkeerd.
Dat kleine beetje vleesvocht dat af en toe eens in dat substraat gegoten wordt verdampt in korte tijd en zal toch wel geen aanleiding geven tot schimmels en overbemesting.
Het is zeker niet vergelijkbaar met het supergeconcentreerde bloedmeel dat inderdaad stinkt wanneer het weer vochtig wordt. Bloedmeel moet dus zeker niet royaal toegediend worden aan planten en steeds goed met de potgrond gemengd worden.
Als kleine keuterboer, slacht ik zelf af en toe wat kleinvee en steevast meng ik het opgevangen bloed met flink veel water en begiet daar mijn orangerieplanten mee.
Het resultaat is goed. Ik heb daar dus ervaring mee. Dit moet je natuurlijk niet met die hoeveelheden in een verwarmde huiskamer doen en ZEKER niet voor orchideeën.

Qua substraten Zijn er ook al zoveel meningen geuit. Een standaardmengsel dat voor alle orchideeën past, bestaat gewoon niet.
Er wordt ook onvoldoende onderscheid gemaakt tussen epyfitische en terrestrische soorten.
Mijn mening is dat het substraat bij epyfische orchideeën er in de eerste plaats moet zijn om de plant wat houvast te geven(niet omvallen).Als de deels afgedekte luchtwortels dan vocht moeten kunnen opnemen, moet dat mengsel zo los en luchtig mogelijk zijn volgens mij. Wat je dan ook gebruikt is tamelijk onbelangrijk.
Schorsbrokken is goed want ze geven in de vertering nog wel wat voeding af, maar dit kan volgens mij dan evengoed een mengsel zijn van kleikorrels, veenmos, Seramis, schuimrubberstukjes of ... pindadoppen. Mondjesmaat bijmesten moet toch.
Voor de terrestrische planten mag(moet) dat substraat wel al weer wat fijner zijn. Ik meng er zelfs wel eens een kleine hoeveelheid potgrond door
vrijdag 24 december 2010 - 13:16
lanne
zondag 26 december 2010 - 13:23
jdcoster

Jdcoster

Ter illustratie van mijn eerdere tussenkomst over de makkelijke soorten orchideeën, hierbij wat foto's van momenteel bloeiende cymbidiums en cattleya's
[url=http://img573.imageshack.us/i/cattleyasencymbidiums01.jpg/][afbeelding verwijderd niet-https][/URL


Momenteel staan er nu nog cymbidiums die bijna gaan bloeien, in de koude kas waar het deze winter vaak slechts 3°c was.
De cattleya's stonden op een zolderkamer onder een dakraam. Daar is het nu wel 12 tot 15 °C.
vrijdag 4 februari 2011 - 22:41
joopsmit

Joopsmit

Ik heb div cymbidiums in mijn tuin in een uit de kluiten gegroeide hibiscus hangen .
Soms komt het wel eens voor dat ik tijdens mijn ijs vrij maken van mijn outo ruit realizeer dat ik deze planten vergeten heb binnen te halen ze hangen mee buiten dan binnen Tot nu toe hebben ze het nog steets over leefd.
Zo snel de vorst s,morgens weg is hang ik ze bij mijn voordeur in de thrasecarpus waaier palm 8 meter hoog welk ook een beschutte hoek is en ook nu op dit moment zijn ze weer buiten . Ook dit moment dienen er zich wellis waar 3 scheuten aan met bloei van een forse oude cymbidium. kleur wit
Deze plant is sterker dan men denkt mits hij niet in de volle regen hangt maar onder bladeren dek .
verder heb ik in de bergen in Sumatra waar het in de nacht nul of minmaal 2graden min kan worden ook cocos palmen gezien . Welis waar een klein soort van max 3 meter maar toch .(Geen cocus nusifera) heb toen der tijd een 6 paar noten (klappers) meegenomen naar Nederland ( dit soort mocht eigenlijk niet in gevoert worden maar toch) en heb er toc 2 weten uit te kweken die ongeveer 3 a 4 jaar zijn meegegaan . maar toen te groot werden en door licht gebrek ter zielen gingen .
zaterdag 5 februari 2011 - 00:47
moetje1951

Moetje1951

Awel Joop als dit het resultaat is van dat lekwater uit de vleesbakjes dan gaat dat van mij niet meer in de saus maar in..............juist!
zondag 6 februari 2011 - 16:53
Rita1960

Rita1960

maar weer eens off topic...

lekwater uit vleesbakjes gaat hier naar de katten..
vinden ze heerlijk!!

en ik moet nog steeds m'n eerste orchidee kopen...

zondag 6 februari 2011 - 19:23
moetje1951

Moetje1951

Rita, eens je er een gekocht hebt kun je het niet meer laten! Het is nog een ergere verslaving dan het forum!
Prachtige bloemen minstens drie maand achtereen en dat voor de prijs van een fors boeket snijbloemen.
En de bloemen komen altijd weer terug!
Woensdag zijn ze hier in den Aldi, 7€99. Ik ga woensdagag NIET buiten!!
Moetje
maandag 7 februari 2011 - 18:13
Rita1960

Rita1960

Nou Moetje, dan vrees ik met grote vreze dat ik geen orchidee ga kopen...
want nog een verslaving erbij wordt wel erg veel van het goede...

maandag 7 februari 2011 - 18:23
moetje1951

Moetje1951

Prachtig Parodias!
Morgen ga ik ook wat fotos opsturen (nu te donker) Gaan we met zijn allen proberen om Rita te verleiden?
maandag 7 februari 2011 - 19:23
moetje1951

Moetje1951

Dit is een mooie Lein! Heel speciaal kleur. Deze heb ik nog niet. Morgen toch maar naar den Aldi?
Dit zijn er enkele van mij die nu bloeien:
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

Nog altijd geen goesting Rita?
woensdag 9 februari 2011 - 19:33
Rita1960

Rita1960

ohhh Moetje, wel goesting maar............... te weinig plaats....en ook te weinig tijd
met al mijn andere verslavingen.. en je planten zijn erg mooi

maar.... ik blijf hopen.. nog 10 jaar werken tenzij manlief het staatslot wint of de jackpot

en dan... ja.. tijd zat en nog te weinig andere verslavingen

groetjes,

Rita
woensdag 9 februari 2011 - 21:08
moetje1951

Moetje1951

Ja Rita,

We kunnen beter aan de orchideeën zitten dan aan de weed! Ikke nog een maand en een half werken!
Die witte met paarse stippen is deze die het jaar rond bloeit en altijd verder op dezelfde stengel.
En zo'n collectie neemt inderdaad veel plaats in, tijd heb je niet echt veel nodig voor de verzorging, zo nu en dan eens wat water en dat is het.

@Lein, jammer dat we er geen stekken van kunnen afnemen! Konden we weer ruilen! Wat is het adres van de orchideënhoeve?

Anne
donderdag 10 februari 2011 - 11:32
moetje1951

Moetje1951

Die is inderdaad zeer speciaal! Heb nog nooit zo een in de handel gezien.
Ik heb een keer een keiki gehad en overgeplant, vijf of zes jaar geleden. Deze staat hier op kantoor, maar heeft nog nooit gebloeid. Het is al een mooie plant geworden, dus ik wacht af.......
Mooie site, maar weer heel ver voor mij, ongeveer 350 km. Toch eens trachten de echtgenoot ervan te overtuigen om eens een jaartje naar Nederland op vacantie te gaan.
donderdag 10 februari 2011 - 14:02
Rita1960

Rita1960

ja hoor kom deze kant maar op! Gommer zit hier dichtbij en die heeft errugg mooie fuchsia's en ook vooral veel Bruggen
en die camper.. gooi er dan ook maar een aanhanger achter.


donderdag 10 februari 2011 - 17:56
Rita1960
donderdag 10 februari 2011 - 18:32
moetje1951

Moetje1951

Misschien met de 30-tonner? Mijn man is chauffeur
Sorry marlijnvdv, we zijn hier weer serieus "off topic"
donderdag 10 februari 2011 - 18:46
Rita1960

Rita1960

mag ook, er kan zelfs achter geparkeerd worden.. kunnen de heren de/hun ervaringen uitwisselen

donderdag 10 februari 2011 - 19:03
Georgette

Georgette

Je kunt je orchideeën makkelijk verpotten in speciale orchideegrond en regelmatig voeding geven.Verpotten in een plastiek pot en dan mag je hem in een ondoorzichtige pot plaatsen,water goed laten uitlekken en zorgen dat er geen water in je cachepot blijft staan,anders rotten de wortels.

Bloemen & Planten

woensdag 9 maart 2011 - 11:18
moetje1951

Moetje1951

Helaba Georgette dit is een mooie verzameling phaleanopsis!
Moetje
zaterdag 12 maart 2011 - 20:05
Georgette

Georgette

Dank je Moetje,goed verzorgen is de beste remedie.
zondag 13 maart 2011 - 09:02

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon