menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Planten in de winter kunnen wegzetten

fran

Fran

Hoe ga je te werk en welke planten moet je nemen als:

- je de planten in de winter in de stal wil plaatsen
- je de planten na de winter terug buiten wil zetten

DUS

Ieder jaar opnieuw gebruiken...

We kopen ieder jaar planten, in de winter plaatsen we deze planten gewoon in dezelfde pot binnen. We doen er de hele winterperiode niets mee... maar ze gaan steeds stuk.
Precies alsof ze rot worden.
Hoe kan je dit voorkomen?

Bedankt
donderdag 13 mei 2010 - 19:14
Juelz

Juelz

Je stelt nu een zeer brede vraag, met welke planten en die is niet te beandwoorden met namen wat je kunt doen is kijken waar komt die plant vandaan en kan hij tegen vorst is dat niet het geval dan neem je de plant met pot en al naar binnen zorg dat het nooit! vriest op die plek want daar kunnen ze niet tegen.

wij zetten ze meestal op zolder naast de was en droog machine en dat werkt al jaren prima de hele grote planten zetten we in de schuur die we vorst vrij houden i.v.m de volgens die daar ook zitten.

kun je hem alleen in de schuur zetten neem dan kranten/stro/hooi (wel schoon graag i.v.m insecten) en bind dat om de pot heen bubbeltjes plastic is ook goed.
vrijdag 14 mei 2010 - 10:33
moetje1951

Moetje1951

gewoon vorstvrij bewaren, zoals al gezegd. Wat ook van belang is is heel weinig water geven ivm met de rustperiode in de winter.
Van zodra er bladvorming begint, stilletjes de watergift weer opvoeren. Maar de verzorging hangt wel af van plant tot plant, er is geen algemene regel?
Voorbeelden van planten die gemakkelijk de winter doorkomen op die manier zijn: Fushia, Brugmansia, Lantana, Metrosideros, Pelargonium, enz.
maandag 17 mei 2010 - 11:27

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon