menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Waar daphne odora aureomarginata kopen Antwerpse

Ga naar meest recente reactie

sulie

Sulie

Hallo,

Ik heb hier al veel lovende dingen gelezen over daphne odora aureomarginata. Ik zou graag eens zo'n plant aankopen, maar ik vind dat maar niet in de plantenzaken in onze buurt (Schoten bij Antwerpen).

Kan iemand mij helpen aan een adres waar ik zo'n plant kan kopen? Of is er iemand die er wel eentje wil uitwisselen tegen iets anders? We hebben bijvoorbeeld veel te veel pruimenboompjes (1m tot 3m groot) op onze aangekochte grond staan, waarvan er zeker een paar weggeschonken mogen.

Lieve
maandag 5 oktober 2009 - 10:25
hildavw

Hildavw

Dag Lieve,
Ik heb het volgende gevonden, misschien kan je daar iets mee doen.?

http://www.daphnes.be/index.htm

http://users.telenet.be/hela/plantenlijst2006.pdf

groetjes van Hilda
maandag 5 oktober 2009 - 11:14
Leen79

Leen79

En kan je die niet gewoon bestellen bij de plantenzaak dan ?
Wij bestellen onze plantjes nu bij Van der Auwera in Aartselaar ... kan ook via e-mail.

Groetjes,

Leen
maandag 5 oktober 2009 - 21:56
Tuinprins

Tuinprins

Veel voorkomende soorten kun je vaak wel bestellen maar bij niet alledaagse planten is dat een stuk lastiger.

Een van de weinige Daphne's die je op een doorsnee tuincentrum tegenkomt is het peperboompje (Daphne mezereum) Dan heb je het wel gehad.

Veel Daphne's (ik heb het hier over Daphne's voor in een reguliere tuin en niet de Daphne's voor alpiene kassen e.d.) zijn moelijk in een pot te kweken en veel tuincentra zijn alleen ingericht op de handel in planten die in pot staan. Daarbij komt dat veel Daphne's nogal hoge eisen stellen. De potgrond mag niet te nat zijn maar ook niet te droog anders sterven de wortels direct af. Voeg hierbij het feit dat de uitval in de meer bijzondere Daphne-soorten tamelijk groot is en men begrijpt waarom Daphne (uitgezonderd dus D. mezereum) een plant is voor de meer gespecialiseerde kwekerijen en tuincentra.

Ook in de tuin hebben Daphne's zo hun nukken. Zoals gezegd mag de grond niet te droog of te nat zijn en verdragen ze concurrentie van anderen planten slecht. Soms willen ze slecht aanslaan en gaan zonder enige waarschuwing dood.

Conclusie: De meer bijzondere Daphne's zijn in mijn ogen alleen planten voor de ervaren tuinier die niet gaat mokken als blijkt dat ze het, om wat voor duistere reden dan ook, niet willen doen.


Gegroet, de tuinprins
woensdag 7 oktober 2009 - 22:07
Sylvestrus

Sylvestrus

t is wel in Nederland, maar ze bezorgen... Een van de meest uitgebereide handelaren voor de particuliere markt van Europa.

Zie de site van Esveld (www.esveld.nl)
dinsdag 13 oktober 2009 - 18:54

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon