menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Onbekende planten

Ga naar meest recente reactie

fransk

Fransk

Hallo,
Wie weet welke planten dit zijn?

Nr1
De plant met witte bloemen.
[afbeelding verwijderd niet-https]
Nr2
[afbeelding verwijderd niet-https]
Nr3
[afbeelding verwijderd niet-https]
Nr4
[afbeelding verwijderd niet-https]
Nr5
Degene naast het penningkruid dus met de aparte vorm van het blad.
[afbeelding verwijderd niet-https]
Nr6
[afbeelding verwijderd niet-https]
Nr7
[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 16 augustus 2009 - 16:23
Ed50

Ed50

Dag Frans,

nr.1 Sedum album (wit vetkruid)
nr.2 Sedum kamtschaticum
nr.3 Epilobium of basterdwederik (wilde plant)
nr.4 jong wilgje (Salix sp.)
nr.5 moederkruid (Chrysanthemum parthenium)
nr.6 Acidanthera murielae (Abessijnse gladiool)
nr.7 Struikmargriet (bestaat in verschillende kleuren)

Groetjes,
Eddy
maandag 17 augustus 2009 - 07:48
fransk

Fransk

Dank je wel Eddy voor de reactie.
Ik ben benieuwd hoe je dit weet.
Is dit parate kennis of gebruik je een tool (of beide)?

Voor onkruidherkenning gebruik ik wel eens de site.
http://unkraut.rheinmedia.de/cgi-bin/unkraut_ausgabe.cgi?baum_ebene=1&baum_ebene_0=400&baum_ebene_1=401&auswahl_baum=401&auswahl_blaetter=404&sprache=nl&partner=irbab&lexikon_sprache=nl&lexikon_id=&funktion=nix
dinsdag 18 augustus 2009 - 21:46
Ed50

Ed50

Dag Frans,

Van wilde planten heb ik wel een redelijk goede kennis. Zit voor mijn werk dagelijks in de vrije natuur en ik heb altijd wel een boontje gehad voor planten (zowel tuin- als wilde planten). Ik heb vroeger ook bij een tuinaanlegger gewerkt en heb (in mijn jonge jaren) ook een poging gedaan om tuinarchitect te worden (niet gelukt dus ). Maar heb daar wel een goede kennis van planten van over gehouden. Natuurlijk is het aanbod van planten sinds toen wel serieus veranderd en uitgebreid. Ben ook bij de Vlaamse Vaste Planten Vereniging omdat vaste planten altijd mijn stokpaardje geweest zijn. Ben er nu wel minder mee bezig dan vroeger. Ik heb nu een veel kleiner tuintje dan vroeger en er is ondertussen een vrouw in de plaats gekomen en dan moet je je prioriteiten een beetje herleggen hé .
Een aantal planten van je foto's heb ik ook wel al in mijn tuin gehad zoals bv. de Acidanthera. Enkel de tweede naam van de Sedum op de tweede foto ben ik eventjes gaan opzoeken want die schrijfwijze wist ik niet meer van buiten. Voor de rest viel het nogal mee vond ik.

Groetjes en nog veel tuingenot,
Eddy
woensdag 19 augustus 2009 - 09:13
fransk

Fransk

Hoi Eddy,

Ik heb sinds vorig jaar een tuin en tuinieren is een hobby geworden van mij.
De kunst vind ik om in alle jaargetijden een bloeiende tuin te krijgen zonder dat je steeds plantjes koopt. Ik ben dit jaar ook begonnen om struiken van de vorige bewoner te vervangen zodat het steeds meer mij gewenste tuin wordt.
Mijn focus lag om vooral op vaste planten maar heb me nu bedacht om ook een stukje tuin te reserveren voor eenjarige planten.
Er bloeit nu weinig in de tuin dus ga bedenken hoe ik dat volgend jaar beter kan doen.

Groetjes,
Frans
donderdag 20 augustus 2009 - 08:43
Ed50

Ed50

Hey Frans,

ik heb hier vlakbij mijn terras vorig najaar een vasteplantenbordertje aangelegd. Een aantal soorten bloeien hier al enkele maanden en staan nog altijd in volle bloei en zijn volgens mij dan ook zeker aanraders. Ik denk hierbij bv. aan Agastache, Helenium, Coreopsis 'Moonbeam', Calamintha nepeta ssp nepeta. Ook Rudbeckia nitida 'Goldsturm' staat nu al effe in volle bloei en bloeit nog lang door. Persicaria amplexicaulis hoort hier ook zeker bij maar moet ik nog planten volgend jaar. Ik heb er ook een paar grassen tussen geplant maar die moeten nog wat meer volume krijgen, oa. Panicum, Molinia en Imperata.
Op een plekje waar ik een voorjaarsbloeiende Aster heb staan heb ik zelfgezaaide eenjarige Salvia farinacea tussengeplant. Dat vind ik ook een heel gemakkelijke en dankbare eenjarige. Van heesters staat er een jonge Buddleia davidii 'Black Night' achter en ook een Hydrangea quercifolia (onder een krulwilg) maar die heeft spijtig genoeg nog nooit gebloeid. Gelukkig heeft hij ook wel mooi blad want anders had ik hem er al lang uitgegooid.

Groetjes en nog heel veel succes met je tuin,
Eddy
donderdag 20 augustus 2009 - 09:09
fransk

Fransk

Bedankt voor de tips Eddy

Groetjes,
Frans
vrijdag 21 augustus 2009 - 20:03

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon