menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wie weet waar en onder welke naam je beregras kunt kopen

Ga naar meest recente reactie

gerrydevos

Gerrydevos

Hallo wie weet waar en onder welke naam je berengras kunt kopen ? Telkens als ik en een tuincentrum vraag of ze dit verkopen krijg ik steevast als antwoord dat ze dit niet hebben maar ze kunnen me ook niet zeggen hoe ik er wel aan kom, ik zou dit graag in mijn tuin laten groeien voor het gebruik van bloemschikken maar heb geen idee of dat in Nederland mogelijk is ?

Groet Gerry

Bloemen & Planten

zondag 26 juli 2009 - 09:36
Thuja49

Thuja49

Hallo Gerry,

Gevonden bij t googlen :

De latijnse naam is Xerophyllum Tenax. Zie ook www.depluktuin.nl en
www.siergras.nl
Hij kan 60 cm tot 1.50 m. hoog worden.
De Xerophyllum Tenax heeft grasachtige wortelbladeren van ong. 1 meter lang waaruit in de zomer tot 1.5 m hoge bloeistengels oprijzen met een dichte aar van witte sterbloemen.

Misschien kun je een antwoord krijgen bij Lianne's Siergrassen. Zij is helemaal gespecialiseerd in grassen en weet het vast wel . Haar E-mail adres is [email protected] Het kan wel een paar dagen duren voor je antwoord krijgt op deze vraag.


foto internet
[afbeelding verwijderd niet-https]


De Wilp (Gr) Lianne's Siergrassen Kwekerij en kijktuin (2500 m2) met een heel groot assortiment siergrasen (meer dan 300 soorten).
Het is mogelijk planten te bestellen via [email protected]

Ik hoop dat je hier iets aan hebt .

groetjes
thuja
zondag 26 juli 2009 - 10:36
annis

Annis

Er zit in Venlo een bedrijf die deze planten of zaden ervan zouden hebben. Misschien kun je daar eens informeren naar de plant. emailadres: [email protected] Contact via Ricky Peeters. Het is een postorder bedrijf.

@nnis
zondag 26 juli 2009 - 11:03
gerrydevos

Gerrydevos

super dank je wel voor de goede tips , ik ga hier zeker wat mee doen,

Dank je,

Groet Gerry
zondag 26 juli 2009 - 19:23
Peppody

Peppody

wow dat is een mooie plant, die komt ook op mijn verlanglijstje!
maandag 27 juli 2009 - 20:31
hanninkj

Hanninkj

Wim Timmermans heeft de plant in voorraad. Vanmorgen voor mijn zoon gekocht.

Fout, het is beredruif wat ik gekocht heb!
maandag 27 juli 2009 - 21:00
Thuja49

Thuja49

@gerrydevos

Top: World: Nederlands: Huis en Tuin: Tuin: Kwekerijen: Siergrassen en Bamboes (15) Omschrijving



--------------------------------------------------------------------------------

*Aan de Dijk - Siergrassenkwekerij in Oudeschip (Groningen). Soortenlijst en foto's, alsmede informatie over de kijktuin en tuinontwerp.
*A. van Rijn - Kwekerij in Noordwijk, gespecialiseerd in siergrassen, verkoopt ook enkele vaste planten. Overzicht van assortiment en routebeschrijving.
*Bamboebergh - Kwekerij met kijktuin in St-Martens-Latem (B), gespecialiseerd in bamboe. Levert aan particulieren, tuincentra en groendiensten. Catalogus met PDF bestanden voor iedere soort, en een virtuele tuinwandeling.
*Bamboehobbykwekerij - Bamboekwekerij in Houten (Utrecht) biedt advies over verzorging en onderhoud van bamboe, en verkoopt een assortiment bamboeplanten aan particulieren.
*Bamboe Informatie Centrum Nederland - Kwekerij met bamboebewonderings- en wandelpark in Schellinkhout. Foto's, route, en informatie over andere toepassingen en producten van bamboe.
*Bamboekwekerij Boryana - Kleine kwekerij in Oldeberkoop (Fr) met voorbeeldtuin, gespecialiseerd in bamboes en enkele andere exoten zoals Chinese waaierpalm en tuinbanaan. Beknopte informatie over bezoeken, onderhoud en toepassingen.
*Bamboekwekerij Kimmei - Kwekerij in Valkenswaard (NL) gespecialiseerd in bamboe en siergrassen. Catalogus, plantadvies, publicaties over verscheidene bamboesoorten en foto's van de tuin.
*Bamboo Giant Nederland - Kwekerij in Asten (NB) verhandelt en geeft advies over winterharde groenblijvende tuinbamboes. Levert voornamelijk aan tuincentra en bedrijven, maar ook aan particulieren. Informatie over assortiment, voorbeeldtuin en bamboeverzorging.
*Groenwereld - Gespecialiseerd in siergrassen en bamboes, met een assortiment van meer dan 200 soorten opgepotte soorten. Verkoop voornamelijk aan particulieren. Gevestigd in Haps (Noord-Brabant).
*Indo Suka Import - Kwekerij met showtuinen biedt meer dan 70 soorten bamboe, de meeste wintergroen, alsmede andere tuinartikelen. Bezoekinformatie, foto's, bamboetips.
*Keijzer Bamboo Growers - Deze kwekerij in IJsselstein (Utrecht) levert groenblijvende bamboes direct aan de consument. Informatie over soorten, toepassingen, en aanverwante producten. Assortiment en prijsoverzicht.
*Kwekerij Het Groene Weegje - Kwekerij van siergrassen, bamboes en andere bijzondere vaste planten. Informatie en foto's van de planten en de kwekerijtuin. Gevestigd in Kwadendamme (Zeeland).
*Lianne's Siergrassen - Kwekerij in de Wilp (Groningen) gespecialiseerd in siergrassen, met naast verkoop ook ontwerp van borders en tuinen met deze planten. Informatie over bedrijf, grassoorten en de kijktuin.
*Mei Chu - Bamboekwekerij en -expositietuin van hoofdzakelijk Chinese planten. Informatie over de tuin, het assortiment, de winkel en workshops.
*Vita Bamboe - Kwekerij in Druten gespecialiseerd in winterharde bamboes, met een bamboe-assortimenttuin. Online assortiment, foto's en openingsinformatie.


groetjes
thuja
dinsdag 28 juli 2009 - 10:14
gerrydevos

Gerrydevos

Hallo allemaal, nogmaals hartelijk dank voor jullie goede tips zo krijg ik de vakantie wel om ik zal zeker laten horen of het gelukt is !

Groetjes Gerry
dinsdag 28 juli 2009 - 15:18

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon