Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/19/cs-substraten-voeding-watergift/57558/watergeven-stetsonia-coryne

menu
Tuinadvies
0

Watergeven Stetsonia Coryne

Mr_Cactus

Hallo,

vandaag heb ik een Stetsonia Coryne gekocht. Omdat het substraat er droog uitzag heb ik met een saté-stokje gecontroleerd of de cactus water nodig had. Water geven heb ik dan ook gedaan door de cactus in een kommetje met water te zetten met het idee dat het substraat het nodige water wel zou opslurpen. Het blijkt echter dat dit niet zo is, dit substraat neemt blijkbaar het water niet op via deze manier. Uit controle met het stokje blijkt dat het water niet hoger werd opgenomen dan de hoogte van het water in het kommetje. Is het beter om in het vervolg water langs boven te geven?

dinsdag 29 juli 2014 - 15:32

RdB

Inderdaad, maar als een plant in een substraat staat dat je niet bevalt zou ik de eerste gelegenheid aangrijpen de plant te verpotten naar een substraat dat je wel bevalt. Nu hij nog klein is is dat badderen wel te doen, maar als het zuiltje een zuil geworden is niet meer, en hij zal toch een keer om moeten naar een ander substraat dus dan maar liefst z.s.m., dus nu of beter volgend voorjaar.

Ruud
woensdag 30 juli 2014 - 08:56

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken