menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Aloë

Ga naar meest recente reactie

Eryngium

Tekst aangepast

Eryngium

Hallo ik ben thuis een serre aan het bouwen en wil der een wat exotische tuin van maken maar zou der graag een aloë soort in zetten maar om dat deze serre geen verwarmde zal zijn weet ik wel al dat deze plant in de winter binnen moet. Maar nu is de vraag hoe verzorg je die dan het best als die in zo een serre staat en welke soort zijn het best of het gemakkelijks ik vind de bloemen dat die krijgen zo mooi dus ja bloemen die hier in België ook of is dat alleen maar in het warme zuiden. Ja ik weet niet veel van die planten dus alle raad en tips zijn welkom
Alvast bedankt
dinsdag 27 februari 2018 - 23:41
LT

LT

deze serre geen verwarmde


Waar blijf je dan met de andere exoten? Gr. Lou
woensdag 28 februari 2018 - 09:28
Eryngium

Eryngium

Die gaan dan ook binnen als die niet tegen vorst kunnen.
woensdag 28 februari 2018 - 10:11
Eryngium

Eryngium

Ik ga der maar 3 grote planten in zetten en dan wa kleine bloemen der tussen en dan gaat mijn vriendin der nog allemaal tomaten en pepers en paprika's in zetten en ga ik er zo nog een houte bank in zetten dan we kunnen genieten van die bloemen en de groente
woensdag 28 februari 2018 - 10:32
Patrikc

Patrikc

Aloë kan ook niet tegen vorst...

Eryngium; zal ik dan maar degene zijn die je van je wolk haalt...
Niemand is alwetend geboren, en we hebben allemaal veel moeten leren, en nog trouwens, maar ik heb toch een beetje de indruk dat je specialistenwerk wil gaan doen zonder de basis onder de knie te hebben. Vragen stellen en dingen willen leren is absoluut geen oneer, integendeel, maar ergens aan beginnen zonder voldoende kennis van zaken is misschien niet het beste idee.

Ik heb eigenlijk alle planten waar je het al over gehad hebt, en een aantal daarvan staan heel vroeg in de lente en laat in de herfst een aantal weken in de serre, voor de rest staan ze in de zomer buiten en in de winter in de veranda (Strelitzia, Aloë, Cycas, palmen, citrus, ...) of in een vorstvrij tuinhuis (Oleander, Agapanthus, Ficus, ...).

In de zomer staan die planten beter buiten dan in een serre.

In de zomer zet ik in mijn serre exotische planten zoals tomaat en paprika

Veel succes
woensdag 28 februari 2018 - 10:44
Roeli

Roeli

Als ik het verkeerd zie, dan mijn excuses. Maar volgens mij vraagt deze meneer naar de bekende weg. Elke keer vraagt hij weer iets anders terwijl hij de antwoorden en de uitleg al van verschillende mensen heeft gekregen.
woensdag 28 februari 2018 - 11:21
Eryngium

Eryngium

Maar zo een aloë heeft die dan lucht circulatie nodig waardoor die in de zomer niet in een serre kan? Roeli ik wou graag meer specifiek info over aloë die ik in mijn andere topic niet heb gehad en dermee dat ik dacht om dat beter hier te vragen ik dacht dat dat toch is toegestaan ?
woensdag 28 februari 2018 - 11:50
Roeli

Roeli

Natuurlijk is dat toegestaan. Maar het zijn echt de zelfde mensen die hier op antwoorden.
woensdag 28 februari 2018 - 14:03
Eryngium

Eryngium

Ja sorry dacht als ik dat hier vraag over aloë dat ik dan misschien meer reacties ging krijgen van mensen die meer geïnteresseerd zijn in zulke planten.
woensdag 28 februari 2018 - 15:50
Dany

Dany

Welke Aloë, er bestaan ongeveer 400 soorten. De meeste die je hier kan kopen zijn kleine plantjes en zo rap groeien ze niet en persoonlijk vind ik als ze wat groter worden worden ze ook lelijk maar dat is persoonlijk. Laat je ook niet misleiden door foto's op internet in hun habitat, dat is in ons klimaat soms moeilijk te evenaren.
woensdag 28 februari 2018 - 17:10
Eryngium

Eryngium

Ik dacht aan aloë vera. Echt ja op foto zie je die vol met bloemen maar dat heb je hier dan niet. Zal nog is voort kijken naar iets anders met zo een soort bloemen. Bedankt voor het advies Dany.
woensdag 28 februari 2018 - 17:38
Dany

Dany

Hij zal hier ook wel bloeien maar misschien niet zo mooi als op sommige foto's, je zou ook Gasteria en Echeveria kunnen houden dit zijn ook leuke plantjes die gemakkelijk bloeien en niet zo groot worden
woensdag 28 februari 2018 - 19:17
Patrikc

Tekst aangepast

Patrikc

De Aloë vera bloeit hier zelfs twee keer per jaar, een keer in de zomer en een keer in de winter. Even mooi als op internetfoto’s, maar die bloei duurt helaas niet echt lang.

In de zomer is het in een serre vaak te heet en kan je met potplanten niet volgen met gieten, behalve misschien voor een Aloë ... en cactussen.

Een Aloë geeft de hele tijd zijscheuten die je kan verderkweken, in een mum van tijd heb je er tientallen.
woensdag 28 februari 2018 - 19:27
Eryngium

Tekst aangepast

Eryngium

Bedankt dany voor die twee namen die zien er leuk uit ma zou wel een iets grotere willen van volume is wat te klein en Patrikc denk dat ik dan toch ga proberen dan als ik die pot ingraaf heb je al veel minder verdamping en anders hou ik die wel goed in de gaten bedankt al voor de raad en op vlak van grond enz wat heeft zo een aloë vera nodig dan ? Is dat zo cactusgrond of gaat dat met gewone potgrond ook ?
woensdag 28 februari 2018 - 20:08
Patrikc

Tekst aangepast

Patrikc

Hier staan de Aloës gewoon in grond uit de tuin, zandgrond, met wat compost gemengd. Neem vooral een grote pot.
woensdag 28 februari 2018 - 22:08
Eryngium

Eryngium

Oke is goed bedankt he patrick. Ik heb hier wel nog wa grote potten staan enal nu alleen maar nog wachten op het zomer weer en dan ga ik is naar de bloemenwinkels gaan kijken.
woensdag 28 februari 2018 - 23:26
jdcoster

Jdcoster

En denk vooral ook al maar vooruit naar de volgende winter voor die Aloe's. Ze hebben in de winter een koele (vorstvrije) plaats nodig met zoveel als mogelijk licht. Daar houd je ze best tamelijk droog zodat ze niet doorgroeien.
Met 'binnen plaatsen' bedoelen mensen vaak binnen in huis, voor een raam waar het dan meestal ook nog te warm is. dan krijgen zo'n planten al gauw slappe , langwerpige en bleke bladeren. Bloei mag je daarna dan vergeten.
De kas op de foto is mooi maar vanaf eind april, en voor sommige planten vroeger, moet ik al die planten buiten plaatsen en dat tot midden oktober. Momenteel terwijl het nu vriest, is het in die kas vaak al meer dan 20°C en moet ik minstens al twee keer per week flink water geven. Onderschat het verzorgen van planten in de serre dus maar niet. Als ik u was zou ik me dat eerste jaar beperken tot wat serregroenten en zo wat ervaring opbouwen.

C&S Algemeen

donderdag 1 maart 2018 - 00:45
Eryngium

Eryngium

Dermee dat ik wil beginnen met 3 planten en als ik merk dat het echt te moeilijk word dan kan ik ze nog evengoed buiten zetten we zijn hier met twee om als het zo ver is de planten te verzorging. En voor die binnen te plaatsen hebben we een hal waar het winters fris is.
donderdag 1 maart 2018 - 08:05

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon