Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben een complete newbie wat betreft bloemschikken. Het enige wat ik tot hiertoe deed was ieder jaar 3 kerstkransen maken en vorig jaar heb ik de smaak te pakken gekregen en volop stukjes gemaakt, ook als cadeautje en toch wat leuke reacties gekregen.
Nu heb ik dit jaar met het vooruitzicht van Kerst, mos meegebracht van Zweden. Maar ik heb gezien dat ik behalve het mos (en wat schors), ook wat 6 potige verstekelingen heb meegebracht. Hoe kan ik best het mos behandelen ? Ik zou het laten drogen en een dagje of zo voor gebruik, terug nat maken, maar hoe krijg ik de beestjes eruit ?
En nu zijn er heel veel mooie bessen te vinden, in de tuin, in het park, zelfs op onze hondenwei . Hoe zou je die kunnen bewaren tot het zover is dat ze voor de kerstkransen zouden kunnen gebruikt worden ? De "zachte" bessen zullen wel niet bewaard kunnen worden denk ik, maar er zijn ook hardere soorten bij. Dat zou toch moeten lukken denk ik. Zou ik ze eventueel in een afgesloten doos in de koelkast kunnen bewaren ?