menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tuindesign

Greet45

Greet45

Ik ben op zoek naar een cursus tuindesign, tuinaanleg, tuinarchitectuur, niet gewoon een boek maar een echte opleiding, mag ook in modules en ik wil ook graag met mijn handen werken, kan alleen 's avonds of in het weekend. Ik wil graag in september 2008 beginnen of het voorjaar 2009.
Dank voor de info, Greet
zaterdag 2 augustus 2008 - 12:30
LOBU

LOBU

Dag Greet,

Van waar ben je ergens?

in Vlaanderen kan je een officieel diploma bekomen in Melle, Hogeschool Gent en in Jette (in "mijnen tijd" nog Vilvoorde), Errasmushogeschool Brussel hiervan bestaat echter geen avondschool.

Her en der worden er wel cursussen georganiseerd door verschillende vzw's en enkele bedrijven waarbij de kwaliteit van het geleverde onderwijs waarschijnlijk even divers is als het aanbod.
Aangezien het een vakgebied betreft waar toch een vrij ruime kennis in zeer diverse elementen vereist is en de officiële opleiding nog maar een aanzet is tot (in het buitenland tot 8 jaar studie met daarbovenop nog specialisatiemogelijkheden) neem ik aan dat een avondcursus nooit allesomvattend kan zijn en daarom waarschijnlijk ook niet wordt aangeboden.
Ik ken wel een aantal collega's die er geen probleem van zullen maken als je af en toe eens een dagje wil volgen hoe en wat, kan je zo misschien al iets bijleren? Af en toe worden er ook wel gespecialiseerde lezingen gegeven voor vakmensen waar ik je ook wel kan binnenloodsen als je interesse mocht hebben, het hangt er eigenlijk een beetje van af waar je naartoe wil.

Laat maar iets weten
zaterdag 2 augustus 2008 - 15:02
linderic

Linderic

Hoi Greet,

Ik weet niks van opleidingen maar heb wel een tuintje dat mag aangelegd worden
groetjes Linda
zaterdag 9 augustus 2008 - 23:36
Eniavaswen

Eniavaswen

Hoi Greet,

Tegenwoordig bieden ook veel hogescholen de mogelijkheid om een opleiding te volgen op maat. Zo kan je een deel van de opleiding volgen (als vrije student) of van thuis uit studeren. Hiervoor zou je eens contact moeten opnemen met het departement waar je wil gaan studeren. Op de website van Hogeschool Gent vind je hier al heel wat uitleg over.

Alvast veel succes,

maandag 25 augustus 2008 - 09:45

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon