Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het is al enkele jaren geleden dat ik nog fruit in alcohol gelegd heb. Ik kocht Stroh rum uit Oostenrijk. Wel heel sterk alcoholisch, maar het sap van de vruchten en eventueel het water dat er nog aankleeft na het wassen, verdunnen de alcohol.
Eau de vie heeft de smaak, of beter nog, de geur van de vruchten, waarvan het gemaakt is. (ik herken eerder de geur dan de smaak). Het dient eerder om een bereiding te parfumeren of wordt gedronken als digestief. In het vroegere oostblok krijg je na een maaltijd dikwijls een borreltje gratis aangeboden, bv van pruimen.
Ik heb net pruimencompote ingemaakt. Dit jaar heb ik een scheutje porto toegevoegd en gesteriliseerd voor alle veiligheid. Afwachten wat het geeft als we na een week of zes gaan proeven. Vroeger bij ons thuis werden er druiven en rozijnen met rum ingemaakt: boerenjongens en boerenmeisjes. Die potten werden rond kerstmis opengedaan...
Ik lees pas nu deze topic. Bij de apotheker, althans in België en in Frankrijk, kan je zuivere alcohol kopen. Vroeger heb ik dat al gevraagd om "boerenjongens" te maken, maar vraag me niet hoe, want dat weet ik niet meer. Ik verdraag geen alcohol meer. Die zuivere alcohol kan je gebruiken om allerlei zaken in te maken en die geeft niet die specifieke smaak en kleur die bijv. Stroh rum geeft. Nog een tip : in Frankrijk kost die alcohol een heel pak minder dan in België en in Oostenrijk verkopen ze ook nog een andere dan Stroh rum, ik weet de naam niet meer, maar die is ook een pak voordeliger en geeft hetzelfde resultaat. We hebben die vroeger eens in de buurt van een grensstation gekocht. Die andere rum hebben we dan gebruikt om een rum-topf te maken en het gaf echt hetzelfde resultaat als de duurdere.
Hi Jeannette, bedoel je misschien de miscanthus ? Van mij was de foto zeker niet. Maar als ik zie oranje zachte pluimen, is mijn eerste gedacht de miscanthus. groetjes Hilda