Hoi Eve,
Ik heb nog geen donkerbruine suiker gebruikt.
U heeft nu rode bessen, die kunt ge ook goed gebruiken in AJUINCONFITUUR, ik weet niet of u dat al gemaakt hebt, is heel lekker bij vlees vooral bij alle soorten paté, Ik heb dat zelf geprobeerd en t'is me gelukt , echt het proberen waard.
1 kg. rode ajuin 1 bokaal aalbessengelei (het gaat ook met verse aalbessensap maar dan wel een beetje suiker bijdoen . Ik gebruik mijne gelei van verleden jaar omdat ik die niet graag eet en kan die zo opmaken.) en600 gr. minutsuiker.
Is heel vlug klaar en echt heel lekker.
De aalbessen gelei of sap in een kom op het vuur zetten met de ajuin (gewoon gesneden zoals voor te braden )en een kwartiertje ongeveer laten sudderen, dan de minutsuiker bijvoegen, al roerend aan de kook brengen als het doorkookt nog 4 minuten, onmiddellijk in potten doen,sluiten en omkeren.( vergeet niet een natte doek onder de potten te leggen wanneer je de confituur ingiet want anders heb je kans dat de pot kapot sprinkt van de hitte.
Groetjes
Desire