menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 3

Aardappel-Witloftaart

Ga naar meest recente reactie

WielS

WielS

Ingrediënten
-600 Gr. Witlof
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beker slagroom (250 mm)
- 500 gram aardappels, geschild
- 1 pakje gerookt ontbijtspek (125 gr, plakjes)
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 450 gr diepvries) , ontdooid

Springvorm 24 cm

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie, bekleed met deeg.
Druk de plakjes goed tegen elkaar aan. Snijd de aardappels in plakken van 1 centimeter dik. Kook deze 10 minuten in water en zout. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de onderkant van het witlof , verwijder de kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort.
Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Doe de eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng het witlof en de aardappelen erdoor en schep in de vorm. Bedek met het spek. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
Laat het smaken !!!

Koken uit eigen Tuin

zaterdag 13 februari 2021 - 18:45
LT
zaterdag 13 februari 2021 - 19:20
Louisa S

Louisa S

Ziet er erg lekker uit
zaterdag 13 februari 2021 - 21:41
Jeanine S

Jeanine S

Yam yam
zondag 14 februari 2021 - 08:58
leerling

Leerling

Ziet er smakelijk uit.
Laat je de oven de hele tijd op 200 graden staan?
zondag 14 februari 2021 - 16:51

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon