Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vandaag pompoensoep gemaakt en omdat de pitten zo mooi vol waren, ze schoongemaakt. Een deel zal eekhoorntjesvoer worden. Een ander deel zou ik graag roosteren als snak of verwerken in brood.
Maar ik heb een aantal vragen.
Dat schoonmaken is een arbeidsintensief karwijtje, waarvan ik vermoed dat het eenvoudiger kan.
Ik leg ze in een kom met water, probeer zoveel mogelijk van de glibberige pompoen te verwijderen, en leg ze dan te drogen op een schone keukendoek.
Hoe doen jullie dat?
Als je de pitten roostert, pel je ze dan eerst? Pel je ze na het roosteren? Of eet je het omhulsel mee op?
En heeft er iemand tips over hoe je de pitten in brood kan verwerken?
Op you tube. Hoe maak ik crispy pompoenpitten. Duidelijk en ik ga het binnenkort ook proberen. of la Place pompoenpitten klaarmaken. Ook op you tube. Door de zaden in zout te koken zijn de pitten beter te verteren en gezonder.
Pitten schoonmaken is niet arbeidsintensief: in de winter of bij koudere, vochtige dagen: pitten onderzetten in water in een potje, afsluiten (met bvb folie) en x dagen laten staan. De boel zal na verloop van tijd wat vies ogen (een hoop kolonievormende eenheden bij elkaar ) maar dat is een goed teken. De bacteriën doen hun werk. Dan de pitten schoonspoelen, goed afdeppen, en laten drogen (bvb. op verwarmingselement). In het voorjaar, bij zonnige dagen met een lage luchtvochtigheid, lukt dat drogen buiten (en zelfs binnen) ook wel. Op youtube zijn trouwens genoeg filmpjes te vindenover het opschonen van dergelijke zaden.