menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 5

Witlof-Zalm gratin

Ga naar meest recente reactie

WielS

WielS

Voor twee pers.
700 à 800 gr. witlof(4 à 6 stuks)
4 à 6 plakjes zalm (200gr.)
20 gr. boter
20 gr. bloem
2 dl. melk
30 gr. geraspte kaas
1 kleine eetlepel verse dille
peper en zout

Kook de witlof 15 à 20 min. in water met wat zout.
Laat uitlekken , bij wat grotere kroppen overlangs doorsnijden. (ben je gelijk het water kwijt )
Wikkel de zalm om de kropjes
Vet de ovenschaal in en leg de witlof er naast elkaar in. Warm de oven voor op 200° C

Smelt de 20 gr. boter en roer er de bloem door.
Voeg dan al roerend met een garde , scheutje voor scheutje de melk toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
Roer de dille door de saus en giet hem over de witlof.
Strooi de kaas er over . Ongeveer 15 min. door er door warm laten worden in de oven, op het laatst nog even de gril erbij aan voor een knapperig korstje.

Pasta hierbij is een goede combinatie.

Smakelijk eten !

Koken uit eigen Tuin

maandag 11 januari 2016 - 17:28
charlotje

Charlotje

Wiel.... hoe komt u aan verse Dille in dit jaargetijde?? Mag het ook uit een potje??
Ik heb toevallig net zaad gekocht voor: Aneth = Dille !! Dus hoop op verse Dille van de zomer!
Bon appetit !!!
maandag 11 januari 2016 - 17:52
WielS

WielS

Natuurlijk , Charlotje u kunt daar ook gedroogde uit een potje voor nemen.
Heb ik ook gedaan en het is genieten in optima forma.
Eèn kropje heb ik achtergehouden , om me morgen nog eens buitensporig te verwennen.
maandag 11 januari 2016 - 19:11
minouke

Minouke

Dat ga ik ook maken si lijkt me eens iets anders dan witloof/hesp in de oven.
dinsdag 12 januari 2016 - 11:10
Hugo/Rika

Tekst aangepast

Hugo/Rika

dinsdag 12 januari 2016 - 21:25
sophora

Sophora

Wiels, dat is dan toch gerookte zalm?
sophora
woensdag 13 januari 2016 - 11:32

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon