Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Voor twee pers.
700 à 800 gr. witlof(4 à 6 stuks)
4 à 6 plakjes zalm (200gr.)
20 gr. boter
20 gr. bloem
2 dl. melk
30 gr. geraspte kaas
1 kleine eetlepel verse dille
peper en zout
Kook de witlof 15 à 20 min. in water met wat zout.
Laat uitlekken , bij wat grotere kroppen overlangs doorsnijden. (ben je gelijk het water kwijt )
Wikkel de zalm om de kropjes
Vet de ovenschaal in en leg de witlof er naast elkaar in. Warm de oven voor op 200° C
Smelt de 20 gr. boter en roer er de bloem door.
Voeg dan al roerend met een garde , scheutje voor scheutje de melk toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
Roer de dille door de saus en giet hem over de witlof.
Strooi de kaas er over . Ongeveer 15 min. door er door warm laten worden in de oven, op het laatst nog even de gril erbij aan voor een knapperig korstje.
Wiel.... hoe komt u aan verse Dille in dit jaargetijde?? Mag het ook uit een potje??
Ik heb toevallig net zaad gekocht voor: Aneth = Dille !! Dus hoop op verse Dille van de zomer!
Bon appetit !!!
Natuurlijk , Charlotje u kunt daar ook gedroogde uit een potje voor nemen.
Heb ik ook gedaan en het is genieten in optima forma.
Eèn kropje heb ik achtergehouden , om me morgen nog eens buitensporig te verwennen.