Ik heb al een paar keer bladerdeegrolletjes gemaakt en dat valt altijd in de smaak.
Je neemt bladerdeeg (die je zo koopt in de versafdeling van de supermarkt) en rolt die uit.
Het is de bedoeling dat je die bladerdeeg belegt (of besmeert) met 2 of meer ingredienten,
dan de deeg met ingredienten stevig oprolt,
de rol een uur in de frigo legt om het snijden gemakkelijker te maken,
de rol in plakken snijdt van een kleine centimeter,
en vervolgens de plakjes op bakpapier legt op een ovenplaat en in de oven steekt tot de deeg goudbruin wordt.
Ik heb al verschillende soorten beleg gebruikt :
- schellen gerookte zalm samen met smeerbare kruidenkaas en dille
- gerookt ham met smeerkaas en dunne schijfjes olijf
- ZIZ kaas (cheddar) en hesp en bieslook
- superdunne plakken mozarella met gedroogde tomaat, oregano en basiliek
Leg de plakjes niet te dicht op elkaar want ze zwellen nog tijdens het bakken. Welke temperatuur je de oven moet zetten weet ik niet meer vanbuiten, dat staat op de verpakking van je bladerdeeg.
Mijn geheugen laat mij in de steek hoe lang je die plakjes moet insteken, maar het is makkelijk te zien wanneer ze klaar zijn. Ik blijf gewoonlijk in de buurt omdat het rap van goudbruin naar zwart kan gaan
Het lekkerste zijn ze wel als je ze op voorhand klaarmaakt en nog eens op het moment zelf effkes in de oven steekt om op te warmen.