Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
zijn er onder jullie die ooit al fruit gedroogd hebben? Welk fruit kun je goed drogen? Welke is de beste manier om te drogen? Welk toestel is het best?
Ja ik. Naar het schijnt kan je alle fruit drogen. Heb appelen, peren, aardbeien, banaan, kerstomaten, en perzik gedroogd. En champignons, kippewit, prei, kool en uien. Je moet wel zorgen dat het echt droog is anders schimmelt het. Heb een droger gevonden in de Gifi die verkocht werd als 'stoomkoker' aan de prijs van een stoomkoker. Hetzelfde model word verkocht op brouwmarkt aan 99
Ik ben dol op gedroogde appelschijven. Vroeger droogde ik die aan een bamboostok die ik aan de schouw bevestigde, maar dit huis is vochtiger en de zolder is te stoffig. Weet iemand waar in Belgi
volgende tekening laat zien dat je door de krammen een soort van priem ( mischien breinaalden ?, van de zeeman daar zijn ze goedkoop ) en dan uiteraard glas op maat gesneden
Belangrijk is dat je goed weet dat dit geen fruit zal opleveren net zoals je op markt bij de respectievelijk Marokkaanse standjes. Dit droog/dehydratatieproces gebeurt via waterextractie door stijgende suikerconcentraties in de oplossingen.
Als je het gedroogde fruit ook lekker vind (waar alle reden toe is), doe gerust door
om verder op dit onderwerp in te pikken... ik heb me hier een electrische droger gekocht... niet in promotie.... aan 35 euro's, en ik kreeg dan nog eens 10 euro op mijn klantenkaart waar ik dan later naar believen iets kan kopen ( ook voedingsmiddelen of kleding )In Frankrijk zijn ze goedkoper nu nog hopen dat het ding goed zal blijven werken !
Is in ieder geval een goede investering.
Ik gebruik die vooral om kruiden (lavas, pepertjes, peterselie, munt, oregano, tijm,....) te drogen om zo de winter door te komen. Daar ben ik supercontent van. Het enige waar je mee met opletten is hoe weinig je moet gebruiken in vergelijking met de commerciele kruiden.
goeie middag Baloe... bedankt voor de fantastische tip..... voor mijn kleine hete peperkes is het de moeite niet... ik had er juist geteld 2 het was veel te warm in de tuin, tegen 11 uur meer dan veertig graden... te is ook niet goed hé.... dit jaar nog niet gebruiken... ik zie wel hopelijk volgend jaar !!
Ik heb ondertussen een droogtoren via een duitse site gekocht, klarstein ofzoiets. En voor mijn verjaardag kreeg ik er ook 1, van op horeca XXL, met roestvrijstalen lades. Ik heb ze al veel gebruikt. Ook voor de pulp die uit de slowjuicer komt weer te drogen, dat is lekker voor thee
Gewoon alles uitspreiden op een matje of bakpapier (aan de randen open laten voor luchtcirculatie) en drogen op 40 á 50 graden. Die van appel en gember is zeer lekker, die van ananas ook), je moet het dan wel nog wat verkruimelen, vermalen of knippen