menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lombo de porco no forno

Ga naar meest recente reactie

minouke

Minouke

weer een Portugees recept die ik van Hélèna kreeg.
En de juiste naam gevonden dank zij Feniks.

Een varkensgebraad kruiden met zout en peper en in een diepe ovenschotel leggen.
1/2l witte droge wijn overgieten.
2 dikken uien in ringen bijvoegen samen met een half busseltje peterselie.
De peterselie in zijn geheel met stengel en blad er rond het vlees leggen.
3 kruidnagels ,3 gehakte teentjes look, pili pili rondom strooien.
Stukjes boter en aardappelen in 2 of 4 stukken gesneden rondom leggen.

De aardappelen en het vlees moeten niet echt onder de wijn liggen, mogen dus uitsteken.

In de oven tot het vlees gaar is, toch zéker 1u naar gelang dikte van het gebraad.
De smaak van de aardappelen is wel speciaal door de wijn en zijn wat droger omdat ze lichtjes uitsteken.
donderdag 15 december 2011 - 12:41
Feniks

Feniks

En dit heet waarschijnlijk Lombo de porco no forno'
Het klinkt verrukkelijk, zal ik ook nog eens proberen. Om het nog portugeser te maken kan je de peterselie vervangen door verse koriander.
donderdag 15 december 2011 - 14:16
minouke

Minouke

mmm klinkt natuurlijk Portugeser zo... heb jij misschien portugese roots ???

Als je het zo vertaald dan krijg je zoals ze het noemde varkensvlees in de oven.

Koriander ga ik ook eens proberen.
donderdag 15 december 2011 - 14:21
Feniks

Feniks

Mijn man is Portugees
En ik kom al in Portugal sinds ik 11 jaar oud ben, heb er ook (enkele korte periodes van 1/2 jaar) gewerkt
donderdag 15 december 2011 - 14:23
minouke

Minouke

ahaha ik vermoedde al zo iets .... en ik ben praktisch opgevoed door Portugese vanaf mijn 5jaar.
Ze waren zoals mijn familie, want Helena en haar man en nichten werkten bij ons.
10 jaar geleden ging ze terug naar Portugal op vakantie en is daar plotseling gestorven aan een hersenbloeding.
Ik heb alleen maar goede herinneringen aan haar.

Maar dan ga ik de namen zo opschrijven, ze zullen dan zeker en vast juist zijn.

Maar kent je dan ook dat recept? dat was kabeljauw ook met tomaten in de oven
donderdag 15 december 2011 - 14:33
Feniks

Feniks

Dat klinkt als bacalhau de tomatada...maar er zijn zovéél gerechten met bacalhau, wel voor elke dag van het jaar één, als je ze mag geloven En je moet ze als vrouw allemaal kennen voor je trouwt
donderdag 15 december 2011 - 14:37
minouke

Minouke

doe maar er valt toch niets te beleven in de tuin... kunnen we dan maar eten


En niet alleen al die gerechten kennen maar ze vertelde me dat een vrouw voor ze trouwde moest kunnen bewijzen dat zeeen broek voor haar man kon naaien...ojee ik zou het klooster in moeten daar...
donderdag 15 december 2011 - 14:44
Feniks

Feniks

Dat verklaart misschien wel waarom we niet getrouwd zijn
We leven samen in zonde
donderdag 15 december 2011 - 14:46
minouke

Minouke

We leven samen in zonde

zo blijft het toch spannender
donderdag 15 december 2011 - 14:50
kerstkind

Kerstkind

Hee Minouke,
bij ons treffen in het voorjaar (bij het meer onder een grote parasol)
zal ik het varkensgebraad leveren (wild zwijn ook goed)

@Feniks,
foei .....in zonde leven
Inderdaad spannend!
groetjes José
donderdag 15 december 2011 - 15:20
minouke

Minouke

aan het spit ???
donderdag 15 december 2011 - 15:46

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon