Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
weer een Portugees recept die ik van Hélèna kreeg. En de juiste naam gevonden dank zij Feniks.
Een varkensgebraad kruiden met zout en peper en in een diepe ovenschotel leggen. 1/2l witte droge wijn overgieten. 2 dikken uien in ringen bijvoegen samen met een half busseltje peterselie. De peterselie in zijn geheel met stengel en blad er rond het vlees leggen. 3 kruidnagels ,3 gehakte teentjes look, pili pili rondom strooien. Stukjes boter en aardappelen in 2 of 4 stukken gesneden rondom leggen.
De aardappelen en het vlees moeten niet echt onder de wijn liggen, mogen dus uitsteken.
In de oven tot het vlees gaar is, toch zéker 1u naar gelang dikte van het gebraad. De smaak van de aardappelen is wel speciaal door de wijn en zijn wat droger omdat ze lichtjes uitsteken.
En dit heet waarschijnlijk Lombo de porco no forno' Het klinkt verrukkelijk, zal ik ook nog eens proberen. Om het nog portugeser te maken kan je de peterselie vervangen door verse koriander.
ahaha ik vermoedde al zo iets .... en ik ben praktisch opgevoed door Portugese vanaf mijn 5jaar. Ze waren zoals mijn familie, want Helena en haar man en nichten werkten bij ons. 10 jaar geleden ging ze terug naar Portugal op vakantie en is daar plotseling gestorven aan een hersenbloeding. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan haar.
Maar dan ga ik de namen zo opschrijven, ze zullen dan zeker en vast juist zijn.
Maar kent je dan ook dat recept? dat was kabeljauw ook met tomaten in de oven
Dat klinkt als bacalhau de tomatada...maar er zijn zovéél gerechten met bacalhau, wel voor elke dag van het jaar één, als je ze mag geloven En je moet ze als vrouw allemaal kennen voor je trouwt
doe maar er valt toch niets te beleven in de tuin... kunnen we dan maar eten
En niet alleen al die gerechten kennen maar ze vertelde me dat een vrouw voor ze trouwde moest kunnen bewijzen dat zeeen broek voor haar man kon naaien...ojee ik zou het klooster in moeten daar...