menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Hete Bliksem

Ga naar meest recente reactie

minouke

Minouke

Hebben jullie geen recepten van Hete Bliksem?????


Ik maak het zo:

Hete Bliksem op z'n Haspengouws
---------------------------------------

2kg aardappelen
750gr zoete peren of appelen
750 gr appelen(dus half en half of 1kg500 appelen)
6sneden gerookt mager spek
4 dikke uien in ringen gesneden
hoeveboter
2dl water, peper en zout

-1 rode)Appel niet schillen en in blokjes snijden,
wat stoven in een apart pannetje maar niet tot moes laten komen.

-In een andere kookpot het spek bakken, uien bijvoegen, blussen wet water

-Daarna de geschilde en in stukken gesneden aardappelen samen met het geschild fruit in stukken gesneden er bij bijvoegen.

-zout en flink peper erbij en zo 1u laten sudderen tot alles gaar is.

-Spek eruit nemen.
alles stampen en boter bijvoegen.
Spek in stukjes snijden en samen met de stukjes rode ongeschilde appel erdoor roeren.



Hebben jullie nog anderen recepten want alleen al voor Hete Bliksem kunt ge al een boek schijven met allerlei manieren, idem zoals al de soorten hutsepotten...

-Soms doe ik daar ook nog een halve groene kool bij maar dan maar 1kg appelen.
en een straaltje balsemico over.



dinsdag 13 december 2011 - 18:28
corrielat

Corrielat

mmmmm,
Dat is zoooo lekker,
ikzelf heb er nooitperen bij gedaan,
ga ik toch eens proberen,

balsemico

bedoel je daar rode wijnazijn mee?
lekker bij ui/preisoep
dinsdag 13 december 2011 - 18:44
minouke

Minouke

ik heb het ook nog nooit gemaakt met peren alleen appelen.

Balsemico wordt verkocht in een flesje en is wat siroopachtig, bruin en azijnsmaak.
Dus zoet azijnsmaak.


zo staat het op de fles

Balsamico creme
--------------------
azijnsaus met balsamicoazijn(druivenmostazijn), siroop
dinsdag 13 december 2011 - 19:06
Sandy

Sandy

ik heb het ook al eens gemaakt, maar dan laagjes gelegd in een ovenschotel.
MMMMM lekker en gemakkelijk na een lange dag
dinsdag 13 december 2011 - 19:34
Feniks

Feniks

Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord...
donderdag 15 december 2011 - 14:30
minouke

Minouke

héwel ik vroeger ook niet Feniks, dat heb ik hier voor het eerst leren kennen met naar hier te komen wonen, streek rond St Truiden (appel en perenstreek)
Ik denk in Nederland, dat ze het daar wel kennen.
donderdag 15 december 2011 - 14:39
Sandy

Sandy

Vrienden van ons in nederland maken het echt regelmatig, maar mss heet het anders ?

In elk geval dit weekend allemaal dit gerecht maken, het is echt heerlijk bij dit stormweer!
donderdag 15 december 2011 - 19:02
corrielat

Corrielat

In holland noemen wij dat ook hete bliksem, maar of de jeugd het nog kent?
donderdag 15 december 2011 - 19:11
Lino

Lino

Ik ken hete bliksem enkel uit een sprookje: Het Oinkbeest (verteld door Ellie Nieman en Rikkert Zuiderveld)
♫ "Hap hap allemaal een hap, hete bliksem toverpap,..." ♫
woensdag 4 april 2012 - 16:09

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon