menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Smaak ge-ente tomaten

Ward

Ward

Ik heb een vraagje over ge-ente tomaten. In de professionele tomatenteelt worden meer en meer tomaten ge-ent op een resistente onderstam die tevens meer groeikracht geeft aan de plant. Ik heb nu gehoord van een tuinder in Frankrijk die een 30-tal oude rassen professioneel teelt dat het enten van oude smaakvolle rassen niet aan te raden is omwille van verlies van smaak. Ik ent mijn tomaten de laatste 3 jaar op Maxifort met de japanse methode daar de grond in de serre teveel tomaten heeft gezien en ik anders maar 2 trosjes heb. Ge-ent gaan ze gemakkelijk door tot 7 trossen. Ik weet dat ik ook de grond kan uitgraven, maar dit is iets meer werk dan mijn tomaten enten.

Heeft hier iemand ervaring met de invloed van enten op smaak?

Alvast bedankt.

Groeten,

Ward
vrijdag 19 januari 2007 - 23:01
Tomateboer
zaterdag 20 januari 2007 - 18:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon