Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb een vraagje over ge-ente tomaten. In de professionele tomatenteelt worden meer en meer tomaten ge-ent op een resistente onderstam die tevens meer groeikracht geeft aan de plant. Ik heb nu gehoord van een tuinder in Frankrijk die een 30-tal oude rassen professioneel teelt dat het enten van oude smaakvolle rassen niet aan te raden is omwille van verlies van smaak. Ik ent mijn tomaten de laatste 3 jaar op Maxifort met de japanse methode daar de grond in de serre teveel tomaten heeft gezien en ik anders maar 2 trosjes heb. Ge-ent gaan ze gemakkelijk door tot 7 trossen. Ik weet dat ik ook de grond kan uitgraven, maar dit is iets meer werk dan mijn tomaten enten.
Heeft hier iemand ervaring met de invloed van enten op smaak?