Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hoe ik ze maak. Ik heb geen maten en gewichten maar doe dat op zicht.
Om koud te eten: GEEN VETSTOF 2-3 komkommers wassen en in blokjes snijden Laten stoven op een laag vuur tot ze 'plat' zijn (zoals appelmoes klaarmaken). Wel af en toe een beetje water bijgieten zodat het niet aanbrand. Hoe 'platter' de komkommermoes hoe meer water je moet bijvoegt, tot je een dikke soep hebt. Verse zeer fijn gesneden kruiden bijvoegen, of gedroogde. Ik doe er peper, zout, tijm, laurier en provencaalse kruiden bij (nooit dragon, dat blijkt niet lekker in de soep) Nog een beetje laten trekken en eventueel mixen. Die dikke soep verdeel ik in porties en steek ik in de vriezer. Als ze klaargemaakt word water bijvoegen om te verdunnen (of niet) en eventueel nog wat zout toevoegen, laten afkoelen in de koelkast en opeten. Laat ons zeggen dat ik ongeveer 1,2 - 1,5L heb voor de geconcentreerde soep (neemt minder plaats in de vriezer) Als ze niet geconcentreerd is zal dat zo'n 2,5 à 3 liter zijn. Volgens jullie gewenste vloeibaarheid. PS: laten afkoelen in de koelkast omdat dat sneller gaat en er minder kans is op zure zoep.
Om warm te eten: Gerookte spekblokjes natuur, ui en vetstof nodig, eventueel blokjes kruidenbouillon of rundsbouillon. Ik doe er zo'n dubbel pakje spek van Aldi in, geen idee van het gewicht. Boter smelten, spekblokjes half gaar bakken, fijngesneden ui bijvoegen, wat laten stoven en dan de komkommerblokjes met een scheut water bijvoegen. Laten platgaar stoven, regelmatig water bijvoegen, telkens een beetje meer tot 2,5 à 3l. Kruiden bouillon of verse tuinkruiden naar smaak bijvoegen. Ik doe er geen zout in, voor mij is ze zout genoeg door het spek en de bouillonblokjes. Mixen en klaar. In potjes doen en de vriezer in of opeten.
Halal: In het halal menu wordt spek vervangen door gerookte kippeblokjes. Ook héél lekker! Ik denk zelfs dat je de gerookte kippeblokjes in de koude soep kan bijvoegen samen met de komkommers. Dat moet ik nog proberen.