Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Geen kaas , en enkel eieren en melk van de kinderboerderij ...geen youghourt,en pudding,etc Tenzij ik het kan maken met de eitjes en emlk van de kinderboerderij ...
dan moet je mischien om te beginnen zelf kaas en joghurt leren maken als de melk van de kinderboerderij wel goedgekeurd is ,dan maak je daarmee best zelf je joghurt en kaas,daar kan je dan alweer wat meer mee he
Ik vind het lekker om een veggie omelet te maken, vb met winterpostelein of ander groentjes eerst roerbakken en dan de eitjes erover. Pasta is ook heel gemakkelijk en altijd lekker. Met quorngehakt kan je een veggie pasta bolognaise maken of gewoon een groentemix eronder.
Misschien een leuk boek voor op je verlanglijstje: De vegetarische studentenkookgids van Veltman Uitgevers b.v.
Quorngehakt vind je in de grotere supermarkten. De meeste hebben tegenwoordig een redelijk uitgebreid veggie-assortiment. Bij Delhaize hebben ze bvb ook hele lekkere wortelpréparé. Quorn moet niet bijgekruid worden, da's al lekker van zichzelf. Als je de afkomst van je producten heel belangrijk vind, kan je wss ook wel het één en ander vinden in de natuurwinkel, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.
vegetarisch alternatief hier voor spaghetti bolognese is gewoon gehakte groentjes: ajuin,paprika,wortel en een aubergine in de keukenrobot fijnhakken tot "gehakt" aanfruiten in olijfolie of boter en als het wat gestoofd is(constant roeren!) een blik tomatenpuree erbij,beetje water en kruiden met zout en italiaanse kruiden(thijm oregano look) proeven en bijkruiden naar smaak. klinkt mischien raar maar heel lekker!deze saus kun je ook gebruiken om lasagne mee te maken. ook heel lekker en goed voor de eiwitten zijn dingen als peulvruchten,erwten bonen kekers linzen etc....
Wij doen nog steeds peper en zout op het quorngehakt. De quornschnitzels zijn ook lekker.
Wok wat gesneden paprika's (met of zonder quornstukskes) en doe die op een tortilla wrap met sweet chilli saus of een goeie tomato salsa - lekker, gezond en erg rap klaar!
Nog een lekker receptje...vegetarische vol au vent: worteltjes, prei en selder in fijne stukjes snijden en stoven met een ajuintje en half groentenbouillonblokje of kruidentuiltje. Quornblokjes opbakken (het ander stukje bouillon verkruimel ik meestal over de quorn), witte saus maken en alles mengen. Je kan er ook nog champignons aan toevoegen...ook lekker is om de groenten te vervangen door aspergestukjes