Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een lekker pestorecept van een "plaag" in de tuin...
2 handen vol van het lekkere zevenblad, 2 tot 4 tenen knoflook (afhankelijk van je smaak m.b.t. knoflook), flinke hand vol cashewnoten of pijnboompitten of walnoten, olijfolie en een beetje zout (en eventueel iets peper) alles in de blender en erg lekker op een geroosterd (stok-)broodje/ toastje of door de pasta!
groetjes,
Rita
btw: ik wil je volgend jaar wel gedroogd zevenblad toezenden.. kun je eens proberen...
Ik maak het met de geijkte blaadjes van de basilicum maar HELAAS heb ik geen 7-blad in de tuin, dus kan ik niet gaan uitproberen.... zou het ook lukken met de "pispotten" die heb ik nl in een stukje tuin voldoende
Gelukkig geen 7-blad maar wel hagewinde helaas......maar gelukkig maar op een klein plekje....
75 gram basilicum 2 eetlepels pijnboompitten 50 gram peccorino Sarde 3 teentjes knoflook dat alles mengen en vervolgens ongeveer 6 eetlepels GOEDE oloijfolie doorheen.
Beter is het om niet te mixen maar een vijzel te gebruiken, crushed beter en geeft een betere smaak en dan ziet het er ook niet "verfachtig" uit... Je kunt ook een snufje zout en wat druppeltjes limoenensap/ wijnazijn toevoegen.... heerlijk Wat walnoten bij de pijnboompitten is ook erg lekker en als je nou ook nog de knoflook in schil verhit wordt ie een stuk zachter van smaak....NOOOG lekkerder...