Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
voor 8 pers 1500gr mager gehakt 1 courgette (tussen de 2 van grootte) 5 wortels 3 grote preien 2 uien 3 rode paprika's gekookte aardappelen (hoeveelheid volgens eigen zin) 1 pakje geraspte kaas 4 dozen gepelde tomaten in stukjes (of eigen kweek) bakboter of olie Chilisaus peper en zout
aardappelen in dunne schijven snijden courgettten wassen en in kleine stukjes snijden , prei in fijne ringen snijden, ui en paprika in kleine stukjes, wortelen grof geraspt
alle groenten garen (in stoomkoker = het het minst vet)
het gehakt flink aanbakken en voortdurend losroeren (zoals voor spaghettisaus). Als het goed doorbakken is een hele grote geut chilisaus bijdoen en nog wat laten meewarmen, vuur uitdoen
alle groenten mengen met het chiligehakt en een beetje peper bijdoen
2 ovenschalen nemen (hoge) een laag aardappelschijfjes, een laag groentengehaktmengeling, opnieuw aardappelen en weer groentengehakt, eindigen met aardappelen
Tomaten laten uitlekken maar sap opvangen, (tomaten in kleine stukjes doen als je volle tomaten hebt). leg die stukjes als laatste laag
een witte saus maken met boter, bloem en melk, peper en zout, doe er ook het sap van de tomaten bij, je bekomt een licht roze saus. Meng er een derde van je geraspte kaas onder
doorprik hier en daar door tot op de bodem van je ovenschotel zodat de saus een beetje tot daar loopt. Overdel het geheel met de overgebleven kaas.
Dit recept kun je op voorhand maken en vb voor het in de oven gaat enkel nog je saus bereiden.
oven op 200°C +- een uur met de voorverwarmingstijd er bij (afhankelijk van je oventype)
Als ik die tomaten laat uitlekken en er alleen het sap van gebruik in de saus, nadat mijn groenten gemengd zijn, wat doe ik dan met mijn tomaten ??????
Julia je kunt gerust de hoeveelheden halveren, wij hadden hier nog over en we hebben het gediepvriesd (zonder saus) en gisteren gewoon laten ontdooien, vers sausje er over en klaar is kees