Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vandaag verraste iemand ons met deze taart (toen ik het recept vroeg bleek het dan nog wel een te zijn dat ook in een van mijn koekboeken stond nl in ons kookboek van KVLV) Omdat het echt een topper is zet ik het hier op het forum (aangezien ik toch al bron vermelding gaf) voor mensen die dit kookboek niet hebben.
Ik ben normaal niet zo direct voor bananentaart, vind die steeds te zwaar ; maar deze is echt om je vingers van af te likken.
nodig
een brokkeldeeg (zou best ook met een bladerdeeg kunnen vermoed ik) voor vulling: 4 bananen, sap van 1 citroen, voor witte chocolademousse: 5 dl room, 2 zakjes vanillesuiker, 150 gr witte chocolade, voor afwerking: 150 gr witte chocoladeschilfers
hoe maken? Brokkeldeeg 25 min bakken met vetvrij papier en droge bonen als drukkend middel in voorverwarmde oven van 175°C Taartbodem uithalen en laten afkoelen op taartrooster, papier en bonen er afnemen Gepelde bananen in schijfjes snijden van +- 3 mm, bananenschijfjes door citroensap halen en dakpansgewijs over de hele taartbodem verdelen 150 gr Witte chocolade smelten en lichtjes laten afkoelen, Room opkloppen met suiker, Chocolade voorzichtig onder de opgeklopte room mengen Roommensgel aanbrengen op bananen, mooi egaal uitsmeren Witte chocoladeschilfers er op strooien.
Ze doet echt aan als een taart van sneeuw en streelt je tong en laat de schrik voor calorieën eens weg, je eet zo iets niet elke dag
dat is een kookboek samengesteld oor een van de typische vrouwenorganisaties van vlaanderen, in dit geval Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen; in België vroeger beter bekend als de boerinnenbond. Die geven een aantal zeer goede kookboeken uit.
Ik heb dat boek ook, een erg goed basisboek. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat er in! Ik heb ook nog een hele oude, staan erg maffe dingen in. Groetjes Ann