Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Als het porto is van okkernoten liefst nog laten trekken tot eind januari met regelmatig schudden om de suiker goed te mengen dan op fles trekken en pas drinken eind mei
met onze porto doen we het zo: hij wordt gemaakt midden juli en vanaf kerstmis (dus zo'n 6 maand later) drinken we er al van maar vorig jaar hebben we er meer dan genoeg gemaakt zodat hij langer kan rusten
beste Geertje, als jij je porto zo vroeg maakt zal hij waarschijnlijk gemaakt zijn met jonge noten en dan kun je hem vroeger drinken, maar ik maak mijne met bijna rijpe noten en dit gebeurd dan ook een 3 à 4 maanden later en drink en wij hem ook later
ja in mijn recept wordt aangegeven om nog niet "verhoutte" noten te gebruiken, ik heb het nog niet anders gedaan heb jij al de twee geprobeerd (jonge of rijpere noten) en wat geeft dat aan smaakverschil?
de rijpere noten geven volgens mijn smaak geen wrange smaak, maar sommige mensen drinken ook liever een sherry wat volgens mij ook een wrange smaak heeft, de vroege jonge nootjes geven een wrangere smaak dan de oudere rijpere noten
Hallo, Als jullie een lekkere porto gemaakt hebben en hij is dan ook werkelijk goed, zouden jullie mij dan die recepten willen geven.Ik heb vroeger ook een paar maal porto gemaakt maar viel wel een beetje tegen. Dank U. Grtj.victor
wat is lekker, ik schreef het al in een vorig antwoord, ook zoet is goed wrang daarentegen en toch zijn er liefhebbers voor. het recept dat ik gebruik is 8 bijna rijpe noten met reeds open gebroken groene bolster doch zonder rot 3,5 liter rode wijn, ik gebruik beaujolais die ik zelf ga halen bij de wijnboer in frankrijk 0.5 liter witte beaujolais 0.5 liter zuivere alcool 96° 560 gram witte suiker sla 3 à 4 noten stuk, de andere andere moeten er in zijn geheel in meng nu alles met elkaar in een afgesloten emmer of pot en bewaar op een koele donkere plaats schud regelmatig met de pot om de suiker goed te mengen trek in januari op flessen en laat rusten tot half mei voor te drinken spijtig zal het zijn voor 2007
dag Victor, (sorry hoor ik zie nu pas je vraag) mijn porto recept is het volgende -zelf vinden we hem heel lekker, hij is nogal zoet- maar ja smaken kunnen verschillen! 5l rode wijn (zelf gebruiken wij een kriekenwijn die een bevriende wijnmaker brouwt) 1 kg wit suiker 12 okkernoten -te oogsten in juli wanner de noten nog niet houterig zijn- die was je en snijd je in 4 stukken alles in een recepient doen en geregeld schudden om de suiker te laten oplossen, met kerstmis kan je de porto filteren en drinken