menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Croccante

verbena46

Verbena46

Een traditie met Kerst is hier "croccante" te maken. Het is een platte zoete "koek" gemaakt van alleen suiker en hazelnoten en is super lekker.
Hier het recept:
nodig: hazelnoten 300 gr,suiker 300 gr.,1/2 citroen, olie of boter voor invetten, bakplaat, pan, bakpapier.
( noten en suiker moet ieder het zelfde gewicht hebben, indien je meer wilt maken)


1. de noten in hete oven lichtbruin laten worden, wikkel ze dan in een doek en kneden dan gaat het vliesje er af.
2.vet een ruime pan in met boter of olie
3.Bakpapier in de bakplaat. vet ook het papier even iets in.
4.Verwarm de suiker in de pan en laat het karameliseren.
5.Roer nu de noten er door terwijl de pan nog op't gas staat.
6.Giet dan het mengsel in de bakplaat.
7 Dan zo snel mogelijk ( ! ) alles goed platten met de halve citroen.

Dan laten afkoelen en in stukken breken.

Aan de slag en laat't me weten!


grt verbena





zaterdag 19 december 2009 - 17:31
Mandy

Mandy

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Je kunt ook amandelolie ervoor gebruiken en wat ook errug lekker is wat gesmolten chocola er door doen ( voor de variatie)

In Frankrijk gebruikten we dit af en toe voor bij de koffie,mmmmmmmmmmmmm

Fijn dat je dit recept opschrijft, ga ik weer eens maken......
zaterdag 19 december 2009 - 23:12

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon