menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Roodlof Cesare Radichio type Palla Rossa

Ga naar meest recente reactie

JovanDreumel

JovanDreumel

Roodlof Cesare (Radichio type Palla Rossa) heb ik dit jaar geteeld, omdat het gewas mooi kleurt en beschreven stond in het blad Moestuin. Daar zullen ongetwijfeld recepten bij gestaan hebben, maar ik ben het blad kwijt. Dus nu mijn eerste krop Roodlof klaar is zou ik graag een recept hebben om het ook lekker op tafel te krijgen.

[afbeelding verwijderd niet-https]
donderdag 1 oktober 2009 - 13:07
Thanja

Thanja

Als je weet wanneer het er in heeft gestaan (2009, 2008) dan wil ik wel voor je kijken of ik het kan vinden. Oudere exemplaren heb ik niet (meer).



PS: Ik zit op mijn werk en ik kan de foto niet zien, maar ben wel heel erg nieuwsgierig naar je oogst.
donderdag 1 oktober 2009 - 13:22
JovanDreumel

JovanDreumel

Eind 2008 nog voor ik de zaden bestelde.
donderdag 1 oktober 2009 - 13:31
Thanja

Thanja

Ik ga voor je kijken als ik thuis ben!
donderdag 1 oktober 2009 - 13:37
verbena46

Verbena46

hier wordt de sla "radicchio rosso"( 2 soorten) ook heel veel geteeld
heb er ook een paar rijen van staan
doe het rauw door andere soorten sla en is enorm lekker!

er is hier ook een recept : rijst met radicchio
heb je interesse?

grt verbena
donderdag 1 oktober 2009 - 16:33
JovanDreumel

JovanDreumel

Natuurlijk heb ik interesse. Hoe wil je het kenbaar maken?
donderdag 1 oktober 2009 - 17:00
JovanDreumel

JovanDreumel

Bedankt. Gaan we proberen.
vrijdag 2 oktober 2009 - 08:12
Thanja

Thanja

@ Jo: Ik heb de nummers van augustus, oktober, november en december doorgebladerd, maar ik kon niks vinden! Misschien stond het in het september-nummer, maar die kan ik dan weer net niet terugvinden....

Helaas!

vrijdag 2 oktober 2009 - 09:04
verbena46

Verbena46

voor 4 pers. nodig 1 ui,half teentje knoflook,50 gr boter, 320 gr rijst,20 cl witte wijn, 100cl bouillon, 400 gr.radiccio, 40 gr. parm.kaas, zout

In wat boter bak je even de ui en de knoflook.
Doe de rijst er bij en roer het een paar minuten, voeg iets zout toe.
Giet de wijn bij de rijst en laat het zachtjes doorkoken tot de helft verdampt.
Bedek het nu met een gedeelte v.d bouillon ,roeren en voeg steeds bouillon bij.
Kook het 15 min.
Als de rijst gaar is doe je het gesneden rad. er bij, vlam even goed hoog en laat het heel even meekoken.
Pan van't vuur , roer de parm.kaas er door en de boter.

buon appetito!
verbena
vrijdag 2 oktober 2009 - 21:44
JovanDreumel

JovanDreumel

Dit lijkt me ook heel lekker.
zaterdag 3 oktober 2009 - 12:21
JovanDreumel

JovanDreumel

Vandaag heeft mijn vrouw het laatste recept gemaakt. Het smaakte lekker. De andere recepten gaan we ook nog proberen. Roodlof houden we er in. Een probleemloze groente om te telen. Alleen de kieming van het zaad viel me wat tegen, maar nu hebben ook nog 10 planten op de tuin staan. We hopen alleen, dat ze niet bevriezen.
woensdag 14 oktober 2009 - 21:27
verbena46

Verbena46

hallo J.Dreumel,

ook een glaasje witte wijn smaakt er prima bij!

wil je een zakje "radicchio" zaad uit italie eens proberen?
stuur ik je dan volgend voorjaar

grt verbena
donderdag 15 oktober 2009 - 16:37
JovanDreumel

JovanDreumel

Dat wil ik maar al te graag. Ik zal je een pm sturen met mijn adres.
donderdag 15 oktober 2009 - 20:24

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon