menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

KERSTMARMELADE SINAASAPPELCOINTREAU

Jeannette1

Jeannette1

http://www.jammarkt.nl/ 19-08-2009

KERSTMARMELADE (SINAASAPPEL/COINTREAU)
Kan en mag ook op andere tijden gebruikt worden!

6 à 7 flinke sinaasappelen
1750 gram suiker
10 gram citroenzuur
225 gram vloeibaar geleermiddel
2 glaasjes Cointreau (leuk en lekker voor de liefhebsters)!

Was de sinaasappelen met warm water goed af.
De schil er dun afhalen (het wit verwijderen) en in heel smalle reepjes snijden.
U kunt hiervoor ook een citrusschilschraper gebruiken.
125 gram schil met een kwart liter water aan de kook brengen, een kwartier laten koken en laten afkoelen.
Intussen de helft van het vruchtvlees in stukjes snijden en de andere helft in de keukenmachine tot moes malen.
Hierna het vruchtvlees en de moes bij de schilletjes met water doen en 1250 gram afwegen.
Dit alles in een grote pan samen met de suiker en het citroenzuur aan de kook brengen en 10 minuten goed door laten koken.
Hierna het vloeibare geleermiddel er al roerend aan toevoegen en alles nog even aan de kook brengen.
Van het vuur nemen en dan de Cointreau erdoor roeren.

Mw. M.E. Hoogendijk-v.d. Rijst, Ede.
Bron: "De Lekkerste Jam, recepten van de Needse Jammarkt",, ISBN: 90-71990-12-5, © uitg.: De Vlier Eibergen

Groetjes, Jeannette
zondag 9 augustus 2009 - 12:38

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon