menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Pizza-deeg bakken

Ga naar meest recente reactie

verbena46

Verbena46

maak piza-deeg en verdeel het in wat bolletjes
maak ruim olie heet in koekepan (ruim omdat het deeg moet drijven)
plat het deeg en doe ze in de olie
ze rijzen een beetje , dus maak 3 of 4 per keer
keer ze zo nu en dan tot ze heel licht bruin zijn en laat ze uitlekken op papier
zijn heel lekker met beleg,tomaat, olijven en/of gekookte groente enz
wel warm serveren !

grt Verbena



woensdag 1 oktober 2008 - 21:59
cetinel

Tekst aangepast

Cetinel

o,je maakt bisi(lees: bieshie)das turks...
[afbeelding verwijderd niet-https]

warm ook heel lekker met beetje suiker erover,of met feta kaas(zonder zuiker dan he!!)
zelf vind ik m zo het lekkerst: met tomaat(beetje zout erover) en lente-ui en verkruimelde feta..en een kop thee erbij
donderdag 2 oktober 2008 - 00:03
LauraK

LauraK

Willen jullie het daar niet meer over hebben, als ik nog niet ontbeten heb?! Nu kwijl ik mijn hele
toetsenbord onder!

Ik wist niet dat het zo makkelijk te maken was, en zal het in het weekend eens maken, als verrassing.
Zeker met tomaat, lente-ui en feta zal het er bij ons alle vier ingaan als koek! En de thee zal ik zeker
niet vergeten.

Groeten van Laura.
donderdag 2 oktober 2008 - 08:56
Lino

Lino

zal wel lekker zijn

maar eh ... is dat niet erg vettig?
donderdag 2 oktober 2008 - 09:04
cetinel

Cetinel

sssjjjjttt!
donderdag 2 oktober 2008 - 12:20
verbena46

Verbena46

hallo lekkerbekken

lino, ze zijn niet vettig als je de olie maar goed heet maakt komt er meteen
een korstje aan (maar denk er wel om dat olie niet mag gaan roken)
op de foto zijn ze aardig donker, de mijne zijn lichter van kleur

ze heten hier "pizzette"
je kan ze ook groter maken en ze vouw ze dan dubbel met mozz.kaas
en tomaat bv. er tussen
en er hoort een glaasje witte (droge) wijn bij !!

buon appetito!

Verbena
donderdag 2 oktober 2008 - 17:31
Lino

Lino

best in de pan of kan het ook in de frituurpan. (of is zoveel olie dan weer wat overdreven?)
vrijdag 3 oktober 2008 - 12:42
verbena46

Verbena46

je kan best een niet te kleine k. pan gebruiken
vul'm tot iets minder dan de helft
als het deeg goed drijft is't ok
grt Verbena
vrijdag 3 oktober 2008 - 16:45
Lino

Lino

Dan denk ik dat ik de frietpot gebruik.
Waar blijf ik anders weer met die olie achteraf...?
Wat doen jullie er eigenlijk mee?
zondag 19 oktober 2008 - 10:19
verbena46

Verbena46

hallo Lino

wat frietpot is weet ik niet
gebruik hier olie van pinda's , ze schrijven altijd dat dat de beste olie is om te frituren
en gebruik het maar èèn keer en doe het dan weg
in een gewone k.pan heb je heus geen grote hoeveelheid nodig!

grt Verbena
zondag 19 oktober 2008 - 18:07
Lino

Tekst aangepast

Lino

hallo Lino

wat frietpot is weet ik niet

frituurpan natuurlijk



ik heb Becel frituurolie
maandag 20 oktober 2008 - 13:02
verbena46

Verbena46

Lino, een totale misunderstanding van mij !!!!!


gtr Verbena
dinsdag 21 oktober 2008 - 09:10

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon