Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/12/koken-uit-eigen-tuin/1929/radijzen

menu
Tuinadvies
0

Radijzen

Ga naar meest recente reactie

Lieljan

Mijn radijzen zijn tamelijk groot en nogal straf, in zoverre dat de kleinkindjes ze niet meer kunnen eten. Is er iemand die een manier weet om ze te bereiden, zodat ik alsnog de knolletjes kan eten ? Wat kun je eigenlijk meer doen met radijsjes dan ze fijn snijden en onder de platte kaas steken?

woensdag 23 augustus 2006 - 10:00

Annd6

Ze worden iets minder straf als je ze ontdoet van loof en puntje en wat in koud water laat liggen.
Zonder loof en gewassen blijven ze ook langer goed in een luchtdicht potje.
Zelfgekweekte radijzen kunnen inderdaad redelijk scherp zijn.
Ik weet ook geen andere manier dan ze rauw te eten. Bij sla of bij een boterhammetje met sneetje kaas ofzo
Ann
woensdag 23 augustus 2006 - 10:35

Tine

Misschien zou je ze net als rettich ook kunnen koken?

Tine.
woensdag 23 augustus 2006 - 12:14

Tekst aangepast

Annd6

Tine wat is rettich? Bedoel je relich?

Ik ben eens gaan neuzen in mijn boeken en ik heb een recept gevonden voor radijsjesroomsoep en radijsjessaus. Die laatste lijkt me leuk als dip.
Laat maar weten als dat je lekker lijkt en dan typ ik het in
Ann
woensdag 23 augustus 2006 - 12:23

Tine

Jullie hebben een andere naam voor rettich. Het is net een grote winterpeen maar dan wit en scherp, zoals radijs. Meestal wordt het rauw in salades verwerkt maar ook gekookt gegeten.

Tine.

woensdag 23 augustus 2006 - 12:29

Annd6

Tine,
Pastinaak? Alhoewel die is zacht, niet scherp.
A wacht, ramenas? Die smaakt als radijs! Kan je die koken? Hoe? en met wat?
Ann
woensdag 23 augustus 2006 - 12:33

Tine

Het is geen ramenas. die heeft een bruine schil. Toen het forum nog hofmeesters heette , noemde men die naam al maar ik weet hem echt niet meer.


Tine.
woensdag 23 augustus 2006 - 12:36

Tine

Rettich wordt ook wel zomerramenas genoemd dus jij hebt gelijk. Ik ken alleen de andere ramenas onder die naam. Als je rettich intypt op google krijg je ook een recepten site en ik denk dat je radijs ook op dezelfde manier kunt verwerken.

Tine.
woensdag 23 augustus 2006 - 12:41

Annd6

Ik wist niet dat jullie dat anders noemde.
Dan heb ik weer iets bijgeleerd. Als je die kookt wordt de smaak dan milder?
Ann

woensdag 23 augustus 2006 - 13:19

Tine

Dat klopt, de smaak wordt milder.Ik gebruik het vaak als een soort kruid/groenten in een oosterse soep (bami soep) en bij opgebakken krielaardappeltjes is het gekookt met gewoon een bloemkoolsausje ook lekker.

Tine.
woensdag 23 augustus 2006 - 15:54

Annd6

Goeie tip!
Ann
woensdag 23 augustus 2006 - 16:49

Florentina

Radijsjes kan je gewoon stoven , denk een beetje aan raapjes.
Als je een varkensgebraadje bakt, kan je op 't laatst de radijsjes gewoon erbij voegen, die
zijn dan heel lekker. Het groen doe je dan in een puree en dan gaat er niets verloren.
Ik ben er zeker van dat ze lekker zijn bij schapenvlees.
Ze kunnen ook in de saus van couscous.
En waarom niet bij de soep doen ?

mvg, florentina
woensdag 23 augustus 2006 - 20:32

Lieljan

Hartelijke dank aan iedereen

lieljan
dinsdag 29 augustus 2006 - 14:51

An

lieljan
ik weet wel een lekkere rauwkost salade, voor erbij of straks weer bij de b.b.q
je hebt er voor nodig ;1bosje radijs (de grote van een bosje die je in de winkel kan kopen een stuk of 18 ofzo
1 appel
3 stengels bleekselderij
2 eetlepels yogurt
1 eetlepel frietsaus of mayonaise
peper en zout naar smaak.

radijs,appel,bleekselderij, heel, heel fijn snijden , bijvoorbeeld in een keuken machine.
als alles fijn gesneden is in een kom doen ,yogurt en frietsaus(of mayonaise) er bijen op smaak
maken met peper en zout.
deze salade is lekker fris van smaak , en valt ligt op je maag en is gezond.
is lekker bij b.b.q of waar je maar een rauwkost salade bij wilt doen.
erg lekker.
gr an
vrijdag 3 november 2006 - 22:52

An

lieljan,
wel de appel schillen en klokhuis verwijderen.
en bij de bleekselderij niet de boven kant gebruiken maar alleen het steeltje.
en niet vergeten alles te wassen .
gr an
vrijdag 3 november 2006 - 22:55

Cetinel

een andere naam voor de rettich is daikon.
lekker met beetje zout op en met heel donker brood.......
donderdag 9 november 2006 - 23:52

Tine

Ja heerlijk. Als ik een broodje gezond maak doe ik dat ook wel met rettich, komkommer en tomaat en dan peper en zout erop. Een plakje kaas er bij is ook heel lekker.

Tine.
vrijdag 10 november 2006 - 12:20

Lacegarden

rettich is toch mierikswortel
vrijdag 10 november 2006 - 21:35

Tine

Volgens mij niet. Mierikswortel is scherper. Rettich is zomerramenas.

Tinwe.
vrijdag 10 november 2006 - 21:53

Lacegarden

dan heb ik altijd mis geweest toen ik met Duitsers was, en ik maar spreken over Rettich om bij hun zalm te doen.
zaterdag 11 november 2006 - 10:40

Tine

Nou ja, rettich als groenten bij zalm is ook heel lekker en dan mierikswortel als kruid, dat lijkt mij een heerlijke pittige combinatie.

Tine
zaterdag 11 november 2006 - 10:57

WillyN

mijn kleine bijdrage in deze debatten
http://www.agf.nl/info/rettich.html
smakelijk
zaterdag 11 november 2006 - 17:46

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken