Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Nodig: 1.5 - 2 kg rabarber 1 kg geleisuiker 2 dl frambozenazijn 3 grote takken rozemarijn (5 cm) water
pan met dikke bodem vergiet pollepel schuimspaan keukenpapier 8 potjes (ongeveer)
Rabarber wassen (niet schillen) en in stukjes snijden. In de pan doen samen met de 2 dl azijn en de rozemarijn. Koken tot de rabarber zacht is (ongeveer 10 minuten).
Keukenpapier in een vergiet leggen en het mengsel met een pollepel er in doen. Zoveel mogelijk sap opvangen (bij mij was het 700 ml bij 1.5 kg rabarber).
Het sap aanvullen met water tot 1 liter.
Sap met suiker in de pan doen en laten koken. Vanaf dat het begint te koken, 4 minuten laten doorkoken.
Ondertussen met een schuimspaan het schuim weg doen.
Vloeistof in de (uitgekookte) potjes doen en direct het deksel sluiten.