De eerste oogst is binnen
[afbeelding verwijderd niet-https] 3 eieren-300gr zelfrijzende bloem-150gr fijne suiker-100gr boter-3appels of in dit geval fijngesneden rabarber-bloemsuiker
1-warm de oven voor op 180graden
2-beboter een taartvorm en bestuif met wat bloem
3-klop de eieren en de suiker tot een bleke en luchtige massa en roer en dan de zachte boter onder, alles goed mengen
4-schil de appels of rabarber en snij in kleine stukjes
5-zeef de zelfrijzende bloem boven het mengsel, voeg de fruitstukjes toe en meng voorzichtig
6-schep het deeg in de taartvorm en bak gedurende 30 a 40 minuten in de oven
7-haal de taart uit de oven, laat hem afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
Nog altiijd rabarber over?
Maak rabarberspijs met kleine stukjes, of ga er ff met de mixer door, laat afkoelen en voeg een flinke borrel gin toe.
giet over in een diepvriespotje en laat onder een paar keer omroeren het geheel bevriezen.
schep nu met een stevige shraper een aantal bolletjes van het rabarberijs in een groot glas, 7up er over, mooie gekleurde rietjes of stampertjes, achterover vallen en slurpen maar
Merel