menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wafels

Ga naar meest recente reactie

rialle

Rialle

Ik heb een heerlijk recept voor dikke zachte wafels. Ik heb het recept van mijn moeder overgenomen (die het weer van haar moeder had) en maak deze wafels ieder winter wel een paar keer.
Ze zijn heeeeeeeeerlijk!!

Voor wie interesse heeft, hier het recept voor +- 40 wafels. Wel een beetje veel misschien, maar je kan altijd halveren.

10 eieren
750 gram suiker
500 gram meel
500 gram zelfrijzend bakmeel
2 zakjes vanillesuiker
halve liter melk
250 gram boter of margarine
scheutje sla-olie

evt. 2 zakjes rozijnen (eerst laten wellen)
kleine stukjes appel

Eieren en suiker goed mixen. Boter smelten, melk lauw maken en dit alles toevoegen.
Meel en bakmeel zeven en erbij doen in enkele malen.

Mengkom in heet water zetten bij mixen.



Als de wafels klaar zijn kun je er nog poedersuiker en/of kaneel over strooien.
Heerlijk bij een beker warme cacao!!

Smakelijk!!

Groetjes Rialle
donderdag 20 december 2007 - 21:30
Jeannette1

Jeannette1

HEERLIJK Rialle, ik zit mijn lippen al af te likken!!!

Nu Ger nog zo gek zien te krijgen om ze een keer te maken!

Héél erg bedankt voor dit recept, ik heb er ook wel in mijn website zitten, maar dit gaan wij zeker proberen.

Het resultaat hoor je zeker een keer.

Groetjes, Jeannette
donderdag 20 december 2007 - 22:51
Merel

Merel

Ha lekkerrrrrrrrrrrrrrrr,wanneer worden we verwacht

Merel
donderdag 20 december 2007 - 22:54
Lysianthus

Lysianthus

Hmmmmmmm................lekker Rialle ................ik heb het al uitgeprint om te proberen ...........nu met de feestdagen komt er genoeg volk over de vloer om te proeven.
Bedankt om dit familierecept te delen.
donderdag 20 december 2007 - 23:07
Lilian

Lilian

Bedankt Rialle lijkt me erg lekker hmmmm ...... die familierecepten heb ik veel liever dan de receptjes uit de boekjes, ze zijn zo dierbaar.

Ik heb ze ook al uitgeprint en ga ze volgende week denk ik maken.
Mijn zoon verjaart tussen kerst en nieuw dus ze zullen goed van pas komen en hoe was dat spreekwoord ook alweer? Verandering van spijs doet eten hé .....

groetjes lilian
vrijdag 21 december 2007 - 10:13
krissie

Krissie

Rialle ,
zijn dit wafels om direct warm te eten ,
of kan je ze ook enkele dagen bewaren ?

groetjes
Krissie
vrijdag 21 december 2007 - 11:09
lentemode

Lentemode

Dankjewel Rialle,

uitgeprint en in de keuken gelegd ...

Op je gezondheid!
Groetjes,
Mia
vrijdag 21 december 2007 - 12:37
rialle

Rialle

Ja hoor Krissie, ze kunnen zeker enkele dagen bewaard. Ik maak er altijd 40 in een keer. Dat is bij ons een kwestie van 3-4 dagen met 5 personen. En dan is het nog: "oooooh, zijn ze al op?"
Ik bewaar ze altijd in een ronde hoge plastic taartdoos/box. En de rest gaat in een eenvoudige pedaalemmerzak. Daar vul ik dan uit bij.
Ik persoonlijk vind ze koud zelfs lekkerder, maar hier zijn de meningen verdeeld.
Voor warme wafels heb ik een ander recept. Lekkere luchtige om te beleggen met fruit en slagroommmmmmmmm!
Voor wie hier interesse in heeft........alsjeblieft even melden!

Lilian, alvast een (vroege) proficiat met je zoon. Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben!!
Jullie komen niet uitgefeest he de komende weken?

En Jeannette, je moet Ger echt overhalen om ze te maken. Het werk valt best mee, en je huis ruikt uuuuuuuuuuurenlang heerlijk naar wafels! Je kunt Ger toch ook helpen...............................................................................................................met opeten!!!!



Lieve forumleden, succes met bakken en ik hoop dat de wafels smaken.

Groetjes Rialle
vrijdag 21 december 2007 - 16:59
rialle

Rialle

Het valt me nu pas op dat de topic verhuisd is.
Ik had hem extra bij babbels gezet omdat ik het eigenlijk niets met "koken uit eigen tuin" te maken vond hebben. Er zit helemaal niets uit de tuin in.

Groetjes Rialle
vrijdag 21 december 2007 - 17:11
lentemode

Lentemode

Lieve Rialle,
Appeltjes uit de boomgaard en scharreleitjes toch, laat je niet doen ...
Zonder tuin en wafels kunnen we niet overleven ...

Vast en zeker breng ik verslag uit over de bakavond ...

Groetjes,
Mia
vrijdag 21 december 2007 - 19:32
Lilian

Lilian

Lieve Rialle,

bedankt alvast, tja december is altijd wel een drukke maand hé maar we hebben nu ook lekker vakantie
dus dat feesten zal zeker wel goedkomen

Ik laat je wel weten hoe het met de wafels zal aflopen...

groetjes lilian
vrijdag 21 december 2007 - 23:14
krissie

Krissie

Rialle ,
bedankt voor uw antwoord ,
volgende week plan ik een baknamiddag .
groetjes
Krissie
zaterdag 22 december 2007 - 14:04
Bowie

Bowie

Voor warme wafels heb ik een ander recept. Lekkere luchtige om te beleggen met fruit en slagroommmmmmmmm!
Voor wie hier interesse in heeft........alsjeblieft even melden!

Groetjes Rialle


Nou zet gelijk dat recept hier ook maar bij hoor Rialle.
zondag 23 december 2007 - 09:27
rialle

Rialle

Hoi Tania, lang niets van je gehoord!

Ik heb nu geen tijd maar ik zal het recept ook snel eens plaatsen.

Groetjes Rialle
zondag 23 december 2007 - 12:05
Jules

Jules

Mag ik je nog om bijkomende uitleg vragen omtrent volgende punten:
-welke suiker gebruik je? witte, bruine, riet of iets anders?
-gebruik je het ganse ei? of alleen het geel?
-hoe mix je de eieren en de suiker? met een mixer? met een vork?
-is alle bloem (meel) geschikt of zijn bepaalde merken beter dan andere?
vrijdag 28 december 2007 - 23:30
hommeltje

Hommeltje

ik had ook nog een vraag.welk ijzer gebruik je,is het een speciaal.of is het een vorm waar je het ingiet ofzo?misschien heb je er een foto van?
maar in iedergeval eet smakelijk en de beste wensen voor 2008
zaterdag 29 december 2007 - 11:48
rialle

Rialle

Hoi Jules,
ik gebruik altijd gewone suiker. De eieren gaan er in z'n geheel in. GOED mixen met de mixer.
Wat het meel betreft maakt het niet uit welk merk. Ik neem altijd de goedkoopste. Wat wel belangrijk is dat je 1 pond gewoon meel en 1 pond zelfrijzend bakmeel neemt anders worden ze te vast.

Hommeltje, ik gebruik een wafelijzer waar je 2 dikke wafels per keer in kunt maken. Ik wil best een foto plaatsen maar op het moment heb ik buikgriep en voelmij erg slap, dus nog even geduld voor de foto.

Groetjes Rialle

zaterdag 29 december 2007 - 21:00
Lilian

Lilian

Hoi Rialle,

ik heb ze helaas nog niet kunnen gebakken, ik zit ook al enkele dagen met de buikgriep en kan geen eten zien op dit moment

Heeft wel een voordeel .... dat de kilo's er niet zo snel bijkomen met deze dagen

Beterschap,

groetjes lilian
zaterdag 29 december 2007 - 21:16
rialle

Rialle

Oh Lilian, en dat ook nog met de verjaardag van je zoon!
Het is echt een verschrikkelijke buikgriep. Mijn jongste dochter heeft het ook. En wij moeten op het moment ook niet aan eten denken. We zijn al blij als er een paar slokjes water binnen blijven!

Wij wensen jou ook veel beterschap, en dat het maar snel overgaat.

Dat voordeel met de kilo's, daar troosten wij ons ook al dagen mee

Groetjes Rialle
zaterdag 29 december 2007 - 23:47
hommeltje

Hommeltje

Hé Rialle,bedankt voor het antwoord.Ik heb niet zo'n ijzeren vorm ,jammer.Komt misschien nog wel eens.

beterschap gewenst,dan kan je weer snel die lekkere wafels eten.en de beste wensen voor het komende jaar
zondag 30 december 2007 - 00:44
lentemode

Lentemode

Hallo Rialle,

Bij het uitpakken van mijn wafelijzer vond ik nog een mapje vol recepten voor wafels ...
En toch koos ik voor het jouwe ... Gevolg: een hele stapel van die lekkere
goudkleurige hartjes waar geen mens van kon afblijven !

Groetjes,
Mia
[afbeelding verwijderd niet-https]
woensdag 2 januari 2008 - 20:49
rialle

Rialle

Nou Mia, dat doet me plezier dat het jullie gesmaakt heeft!

Dat is bij ons ook zo, wij kunnen er ook niet afblijven
Tijdens het bakken wordt er meteen gegeten. En dat gaat snel hoor met 5 personen!

Als je hartjes hebt gemaakt heb je er dan ook rozijnen ingedaan, of gaat dat niet met hartjes-wafels?

Met oud op nieuw heb ik oliebollen en appelbeignets gebakken. Nu even een weekje rust en dan bakken we nog een lading wafels. Want het is zo lekker he?!

Groetjes Rialle
donderdag 3 januari 2008 - 11:44
lentemode

Lentemode

Helaba Rialle,

Excuses voor die lelijke aap, maar hopelijk snapte je de bedoeling wel !
Ik had er heel wat in fijne blokjes gesneden gedroogde abrikozen ingedaan.
(De abrikozen wassen in lauw water, 15 minuten laten wellen en uit laten lekken. In heel kleine blokjes snijden en door het deeg mengen.)
Nu moet ik je zeggen dat dat wel heel mooi oogde bij de bereiding maar qua smaak was het eerder onopvallend aanwezig ...
Nu, die wafels waren wel heel gauw verkocht aan mijn snoepers in huis !

Fijne dag !
Mia
donderdag 3 januari 2008 - 13:27
rialle

Rialle

Mia, ik vind de aap juist enig! Heb hem ook meteen opgeslagen.

Jammer dat je de abrikozen niet proefde. Lijkt me eigenlijk ook een lekkere combinatie.

Groetjes Rialle
donderdag 3 januari 2008 - 21:11
krissie

Krissie

hallo ,
deze namiddag de wafels gebakken ( onder de dampkap )
daardoor waren ze buiten goed te ruiken ,
komen toch onze buren( toevallig ????????)
nieuwjaar wensen zeker !
ze vonden ze ook heel lekker ,en dat zijn ze ook .
groetjes

krissie
dinsdag 8 januari 2008 - 17:32
rialle

Tekst aangepast

Rialle

Ha ha, dat hebben je buren goed bekeken zeg! Die weten ook wanneer ze komen

Heb je een ijzer voor dikke wafels of voor hartjes? Had je er ook nog iets in gedaan?

Ik ben blij dat de wafels zo goed in de smaak vallen!

Groetjes Rialle
woensdag 9 januari 2008 - 08:58
krissie

Krissie

hey Rialle ,
dat hadden ze zeker goed bekeken ,
ze gaven ook toe dat ze op de geur waren afgekomen .
Vooral de buurman was naar 't schijnt gehaast om te komen .
Hij vroeg wanneer de volgende baknamiddag was ,
hem gezegd dat hij regelmatig z'n neus is moet buitensteken .
Hij antwoorde daarop " maar voor soep kom ik niet af "
mijn ijzer is van nova , met verwisselbare vormen ,
de wafels heb ik gebakken met een vorm van 4x7 x2
nu had ik er niets ingedaan ,( was vergeten de rozijntjes te laten weken )
en had het geduld niet om ervoor te wachten ,
dit ga ik wel de volgende keer doen .

( als de buren met verlof zijn ) grapje hoor !!!
groetjes
Krissie

woensdag 9 januari 2008 - 17:08
an

An

lijkt me erg lekker maar helaas heb ik geen wafelijzer
jammer anders was ik ze ook gaan uitproberen .
hoop dat de buikgriep helemaal over is zelf ben ik ik ook al een week aan het emmeren met mijn buik en zo
zondag 13 januari 2008 - 22:43
krissie

Krissie

An ,
een tante van mij heeft vorig jaar een
wafelijzer in de aldi gekocht voor weinig geld ,
ze is daar tevreden over .
groetjes
krissie
maandag 14 januari 2008 - 19:27
an

An

okee zal er even op gaan letten ,vraag even welke tijd dat ongeveer geweest kan zijn anders moet ik elke week zo opletten
dinsdag 15 januari 2008 - 10:43
rialle

Rialle

Ja, ik heb ze ook al vaker bij de aldi gezien (die met de hartjes) voor nog geen €20.

Je kunt je ook abboneren op de online nieuwsbrief en folder van de aldi.
Wij krijgen dat van de duitse aldi (we wonen vlakbij de grens) maar de Nederlandse en Belgische aldi zal dit ook wel hebben neem ik aan.

Groetjes Rialle
dinsdag 15 januari 2008 - 11:35
an

An

heb ook de online brief van de aldie maar die in belgie is anders dan in nederland
dinsdag 15 januari 2008 - 11:37
krissie

Krissie

An ,
vanaf volgende week woensdag hebben ze in
den aldi ( Belgie ) terug wafelijzers ( voor dikke wafels )
maar ik zie dat je van Nederland bent , dat is dan een
probleem ,tenzij je iemand hebt die het voor je kan meebrengen .
het kost net geen € 20
groetjes
krissie
donderdag 17 januari 2008 - 18:02
Lilian

Lilian

Ja, ik heb ze ook al vaker bij de aldi gezien (die met de hartjes) voor nog geen €20.

Je kunt je ook abboneren op de online nieuwsbrief en folder van de aldi.
Wij krijgen dat van de duitse aldi (we wonen vlakbij de grens) maar de Nederlandse en Belgische aldi zal dit ook wel hebben neem ik aan.

Groetjes Rialle


Hey Rialle,

ik heb ook nog zo'n wafelijzer in de kast staan met van die kleine hartjes. Als je wafels bakt kan je die naderhand losknippen en heb je geloof ik 5 á 6 kleine hartjes.

Mijn dochter heeft kindervakantiewerk gedaan en we hebben die toen extra aangeschaft om een keer kleine wafeltjes voor hun te bakken.
Mijn vraag was eigenlijk ... heb jij nog ergens een recept liggen voor deze kleine wafeltjes? Dat van mij is helaas niet meer te vinden.

groetjes lilian
donderdag 17 januari 2008 - 20:39
rialle

Rialle

Lilian, ikzelf heb een ijzer voor dikke wafels. Maar mijn schoonmoeder bakt altijd heerlijke hartjes. Ik zal haar eens vragen naar dat recept.
Maar je kunt ook gerust met mijn deeg van die hartjes bakken. Er waren eerder in deze topic mensen (ik weet niet meer wie) die dat gedaan hebben. En ik geloof het had ze prima gesmaakt.

Ik zie mijn schoonmoeder maar ongeveer 1x per maand, maar zo gauw ik haar recept heb zal ik het plaatsen ok?

Groetjes Rialle
donderdag 17 januari 2008 - 23:14
Lilian

Lilian

Rialle, dat zou fijn zijn als je het een keer kunt plaatsen ik kijk er al na uit
Dan word dat ijzer ook nog eens een keer gebruikt ...

groetjes Lilian
vrijdag 18 januari 2008 - 14:16
lentemode

Lentemode

Hallo lekkerbekken,

Nog een tip van mij ...

Groetjes,
Mia[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 20 januari 2008 - 20:25
Lilian

Lilian

mmmmmm....... ziet erg goed uit, heb jij die gebakken??

groetjes lilian
zondag 20 januari 2008 - 21:47
rialle

Rialle

Ha ha, een wafel waar je op kan typen!
Die is zo groot, dat is een hele maaltijd!

Groetjes Rialle
zondag 20 januari 2008 - 22:38
an

An

ziet er echt lekker uit
top gedaan ,om zo op te eten
zondag 20 januari 2008 - 22:41
Ingeroosje

Ingeroosje

Deze maak ik straks;Beslag wafels

500g bloem
3/4l vloeistof 1/2 spuitwater en 1/2 melk
3à4 eieren
150g boter
100g suiker
1 zakje vanillesuiker
20g gist
zout
1eetlp olie

Bereiding
Zeef de bloem in een diepe kom,maak er een kuiltje in, doe en eierdooiers, de suiker en de gist in brokjes in een tas lauwe melk.
Laat de boter smelten in de lauwe melk, samen met de olie
bij de bloem in de kom.
Roer omringende bloem om met een houten lepel bij de vloeistof.
Vermeng alles tot een goed beslag.
Voeg er een snuifje zout aan toe.
Voeg er het stijfgeklopt eiwit aan toe.
Laat het deeg op een warme plaats rijzen, ongeveer 30min.to het deeg dubbel van omvang heeft.
Laat het wafelijzer heet worden
Smeer de eerste maal in met vet,schep er een deel in laat aan weerszijden bakken.
Deze wafeltjes maar ik vandaag in de namiddag, met alles van zoete erbij.
Slagroom, ananas,suiker en met een kopje koffie.
Groetjes en tot nog eens, Ingeroosje
zaterdag 2 februari 2008 - 17:09
duupje

Duupje

ben al een tydje opzoek naar een goed recept voor wafels ga deze ne keer proberen.
maar moet de mengkom echt in heet water staan tydens t mixen heb da nog nooit gehoord en waarom is da
maandag 18 februari 2008 - 15:25
rialle

Rialle

Hallo Duupje,

Het is al een heel oud recept van mijn grootmoeder en waarschijnlijk nog ouder. Dat de mengkom in heet water moet, staat in het recept, en ik heb me er altijd braaf aan gehouden. Ik neem aan dat het deeg in de kom een beetje warm moet zijn.
Let er ook goed op dat de boter gesmolten maar niet heet moet zijn. En de melk moet lauw (handwarm) en niet heet!

Veel succes met bakken en smakelijk!

Groetjes Rialle
maandag 18 februari 2008 - 15:51

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon