Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mijn eerste bloemkool ligt vanavond op mijn bord.
Uit de eigen moestuin bedoel ik dan.
Na enkele malen terug aangeplant te hebben is het me uiteindelijk gelukt om ze groot te brengen.
En ook een lekker soepje erbij gemaakt van radijsjes
Het loof van de radijsjes gekookt en dan gepureert en de radijsjes vers in dunne plakjes op het laatste bijgevoegd.
Heerlijk smullen vanavond.
Zo hier mee is het eerste geschreven op het topic koken uit eigen tuin.
lekker lekker.
Esem,
Esem
Die radijsjessoep,is die misschien streekgebonden? Heb er in de verste verte nooit van gehoord.je kan die misschien ook wel maken met ramenas,die lijken er wat op kwestie van smaak en je hebt minde stuks nodig dan met radijsjes.
Of met ijskegel radijs (Rettich) zie mijn Blog. Zou je daar ook soep van kunnen koken? Ik heb ze wel gekweekt, maar ik kan ze zo nog niet allemaal op. Tot nog toe snijd ik alleen dunne plakjes over het vlees op het brood en dat is wel lekker.
Ik denk dat dat ook moet kunnen met ijskegekradijs ik gebruik wel de gewone radijs.
Het loof van de radijs smaakt een beetje naar kervelsoep
Natuurlijk staat het je vrij om daar nog erwten onder te doen,en gehaktballentjes.
Smakelijk zou ik zeggen.
En streekgebonden? neen dat zou ik niet direct kunnen zeggen.
En of je het zou kunnen maken met ramanas? ik denk van wel maar dan zit je weer met weinig groen
Want er is dan weer niet veel loof voorhandig.
En nee ze smaakt niet bitter zoals ik al zei een beetje naar kervelsoep.
En ook kan ik je zeggen Adrienne dat ik je mailtje heb ontvangen.
Gr Esem,
Ik heb ook al verschillende keren radijsjessoep gemaakt, en het is een heel lekker frisgroen soepje, maar je gebruikt dus alleen het groen, zoals Esem zei, dat je pureert (samen met een paar patatjes, een ajuintje en een bouillonnetje). De schijfjes radijs doe je er (inderdaad) maar op 't laatste bij (in het bord) want het mooie paarse randje lost helemaal op in de soep, als het er (langdurig) blijft inliggen.