menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bloemkool

Ga naar meest recente reactie

Esem

Esem

Mijn eerste bloemkool ligt vanavond op mijn bord.
Uit de eigen moestuin bedoel ik dan.
Na enkele malen terug aangeplant te hebben is het me uiteindelijk gelukt om ze groot te brengen.
En ook een lekker soepje erbij gemaakt van radijsjes
Het loof van de radijsjes gekookt en dan gepureert en de radijsjes vers in dunne plakjes op het laatste bijgevoegd.
Heerlijk smullen vanavond.
Zo hier mee is het eerste geschreven op het topic koken uit eigen tuin.
lekker lekker.
Esem,
donderdag 15 juni 2006 - 09:38
andre

Andre

Zo Esem dat zal lekker zijn en in het bijzonder het komt uit de eigen moestuin

Groetjes andre
donderdag 15 juni 2006 - 10:39
Tomateboer

Tomateboer

Dat word inderdaad erg lekker!
grt
donderdag 15 juni 2006 - 12:19
Esem

Esem

Ja hoor ik kan het bevestigen nu.
Ze hebben erg goed gesmaakt en ook de radijsjessoep.
Ik ben er nog van aan het nagenieten
Esem,
donderdag 15 juni 2006 - 19:05
Adrienne

Adrienne


Hallo Esem,

Leuk voor jou.

Maar radijsjessoep ken ik niet, is dat niet bitter ?

Groetjes Adrienne

P.S Heb jij mijn mail ontvangen ?
donderdag 15 juni 2006 - 19:22
Victor44

Victor44

Esem
Die radijsjessoep,is die misschien streekgebonden? Heb er in de verste verte nooit van gehoord.je kan die misschien ook wel maken met ramenas,die lijken er wat op kwestie van smaak en je hebt minde stuks nodig dan met radijsjes.
donderdag 15 juni 2006 - 19:53
JovanDreumel

JovanDreumel

Of met ijskegel radijs (Rettich) zie mijn Blog. Zou je daar ook soep van kunnen koken? Ik heb ze wel gekweekt, maar ik kan ze zo nog niet allemaal op. Tot nog toe snijd ik alleen dunne plakjes over het vlees op het brood en dat is wel lekker.
donderdag 15 juni 2006 - 21:38
Esem

Esem

Ik denk dat dat ook moet kunnen met ijskegekradijs ik gebruik wel de gewone radijs.
Het loof van de radijs smaakt een beetje naar kervelsoep
Natuurlijk staat het je vrij om daar nog erwten onder te doen,en gehaktballentjes.
Smakelijk zou ik zeggen.

En streekgebonden? neen dat zou ik niet direct kunnen zeggen.
En of je het zou kunnen maken met ramanas? ik denk van wel maar dan zit je weer met weinig groen
Want er is dan weer niet veel loof voorhandig.

En nee ze smaakt niet bitter zoals ik al zei een beetje naar kervelsoep.
En ook kan ik je zeggen Adrienne dat ik je mailtje heb ontvangen.
Gr Esem,
donderdag 15 juni 2006 - 22:55
Liselore

Liselore

Hoi Esem en Co,

Ik heb ook al verschillende keren radijsjessoep gemaakt, en het is een heel lekker frisgroen soepje, maar je gebruikt dus alleen het groen, zoals Esem zei, dat je pureert (samen met een paar patatjes, een ajuintje en een bouillonnetje). De schijfjes radijs doe je er (inderdaad) maar op 't laatste bij (in het bord) want het mooie paarse randje lost helemaal op in de soep, als het er (langdurig) blijft inliggen.

Liselore
zaterdag 17 juni 2006 - 13:41
Esem

Esem

Ik ben blij dat er nog meer zijn die het soepje dan toch kennen
zoals Liselore;
En lekker hé Liselore?!!!??
Esem,
zondag 18 juni 2006 - 00:02
minouke

Minouke

ik kende het niet maar zal dat deze zomer ook proberen met radijsjes uit de tuin.
Bloemkoolsoep maak ik soms en is hééééééééél lekker
vrijdag 26 december 2008 - 13:08

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon