menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Hazenrugfilet voor de Kerst

Ga naar meest recente reactie

Jeannette1

Tekst aangepast

Jeannette1

Beste Forummers/sters, is het de bedoeling, dat hier ook dit soort recepten komen te staan?
Of is het de bedoeling, dat er alleen recepten komen met groenten uit eigen tuin?

Hazenrugfilet in kersensaus K.N.J.V.

Benodigdheden:
4 hazenrugfilets
1 potje ontpitte kersen
8 jeneverbessen
tabasco
1/2 liter blik halve peren
1 theelepel suiker
50 gram boter of margarine
zout en peper.

Bereiding:

Laat de kersen uitlekken en bewaar het vocht.
Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper.
Verwarm 35 gram boter in een pan en bak hierin de gekneusde jeneverbessen gedurende ca. 2 minuten.
Neem deze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw.
Bak hierin de filets aan beide zijden (ca. 3 minuten per zijde).
Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
Blus de bakboter met het kersensap en voeg de kersen, 2 druppels tabasco en de uitgelekte peren met de suiker toe en kook dit in.
Tip: Voeg 1 eetlepel Kirsch en 1/2 theelepel gemberpoeder toe aan de kersensaus.
Serveertip: Gebakken hazenrugfilet in kersensaus, gekookte peultjes en gekookte krieltjes.

Ik wens jullie allemaal smakelijk eten!
Jeannette
maandag 10 december 2007 - 14:31
beginnendtuinier

Beginnendtuinier

miscchien zijn er wel mensen met hazen in hun tuin
maandag 10 december 2007 - 14:55
Jeannette1

Jeannette1

Dat is een goeie, die houden wij erin!!!
maandag 10 december 2007 - 14:58
beginnendtuinier
maandag 10 december 2007 - 14:59
Lysianthus

Tekst aangepast

Lysianthus

Hi Jeannette,

Ik ga voor de feestdagen hert klaarmaken , wij zijn liefhebbers van zoet en hartig bij hert...........het zoet is dus al gevonden, het is eens iets anders dan veenbessen...............schitterend idee!!

( PS: zijn er ook mensen met herten in hun tuin? denk het wel hé )
maandag 10 december 2007 - 17:19
Jeannette1

Jeannette1

Hai Lysianthus, dit is inderdaad erg lekker, maar net als je zelf al opperde, zoet en hartig samen.

Bij wild is het normaliter erg makkelijk, als je niet weet hoe je iets kan bakken of koken qua wild, is er wel een ezelsbruggetje, namelijk; alles wat je bij Chinees eten kunt gebruiken, b.v. in de nasi of bami, kun je ook bij wild gebruiken! (kruiden etc.)

Ik wens je dan ook erg veel suc6.

Groetjes, Jeannette
maandag 10 december 2007 - 18:08
kerstkind

Kerstkind

Ja Jeannette,

we weten wel wat lekker is!!
Dit recept van de KNJV heb ik al uitgeprobeerd. Erg lekker...

Maar als echte jagersvrouw ga ik dit jaar toch weer voor de hazepeper.
Dit is inmiddels traditie geworden.
Het recept is overgedragen van oma, op schoonmoeder en nu is het
al enige jaren mijn "eer" om dit heerlijks op tafel te toveren.
De groenten die erbij geserveerd worden zijn óf spruitjes óf rode kool.

[afbeelding verwijderd niet-https]

Dus dat wordt weer smullen.........

groetjes José
maandag 10 december 2007 - 19:28
Jeannette1

Jeannette1

Hai José, al deze recepten staan op mijn website bij de recepten.

Ook bij de receptenlinks staan heerlijke recepten.

Smul maar lekker, Ger wil ook alleen nog maar Hazepeper!!

Groetjes, Jeannette
maandag 10 december 2007 - 19:38
hildavw

Hildavw

Er zijn er misschien ook die een boom hebben waarin al ontpitte kersen groeien ???



Hilda
maandag 10 december 2007 - 21:56
Jeannette1

Jeannette1

hahahahahahahaha

Hai Hilda, je moet er wel iets voor over hebben hoor als je ECHT lekker wild wilt eten.

Groetjes, Jeannette
maandag 10 december 2007 - 22:10

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon