menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Gele komkommer

marie

Marie

Ik heb enkele gele komkommers gekregen,hoe maak ik ze klaar?Naar het schijnt zouden ze nogal bitter zijn.Of leg ik ze op zoals augurken?Wie weet raad?Groetjes
maandag 31 juli 2006 - 20:29
lacegarden

Lacegarden

ik ken de witte komkommer, een kleine , die smaakt naar citroen.
Ik doe het volgende:
nooit mijn komkommers in de buurt van augurken zetten

de komkommers met een dunschiller in repen snijden zoals een tagliatelli
zout overstrooien en minimum 2 uur laten staan

de komkommer gaat zijn overtollige vocht afgeven

nu goed spoelen
en afdeppen met een keukenhanddoek

op een torentje schikken op de borden
overgieten met een vinaigrette naar uw eigen keuze

je kan ook soep maken van komkommers

je kan ze ook uithalen en opvullen met een koude vulling
maandag 31 juli 2006 - 22:33
marie

Marie

Heeft het een bepaalde reden dat je de komkommers niet bij de augurken zet?De bereidingen zijn hetzelfde als groene komkommers?Ik dacht dat de gele alleen bestemd waren voor opleggen.Bedankt Lacegarden.
dinsdag 1 augustus 2006 - 20:04
lacegarden

Lacegarden

ja, maar ik durf er al niet meer over spreken, tante ines gaat mij onder mijn voeten geven.
In het plantentaaltje noemt men dat "kruisbestuiving"
ik noem dat natuurlijk met mijn woorden , en al bij al komt het op hetzelfde neer.
dinsdag 1 augustus 2006 - 21:44

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon