Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/12/koken-uit-eigen-tuin/11439/suiker-loze-confituur

menu
Tuinadvies
0

Suiker loze confituur.

Ga naar meest recente reactie

Tekst aangepast

Danny01

Ik heb namelijk confituur gemaakt met zoetstof.

Hier volgen de recepten.


2 kg peren
1 kg ananas chruset geraspt
3 zakjes pec plus

35 gr zoetstof

Werkwijze

De peren schillen het klokhuis er uithalen en in kleine stukjes snijden.
Al het fruit in een ketel doen.
De 3 zakjes zoetstof er aan toe voegen en goed mengen.
Op het vuur zetten.
Roerend opwarmen tot aan het kookpunt.
Vanaf het ogenblik dat de fruit massa tijdens het roeren doorkookt 3 minuten laten koken.
Van het vuur nemen en de zoetstof toevoegen.
Het smelten van de zoetstof kan even duren.

De confituur in potjes doen met schroefdeksel en dicht draaien.



1 kg peren
1 kg appels
1 kg rabarber
35 gr. zoetstof
een mes puntje kaneel
3 zakjes pec plus


2 Kg peren
250 cl rode wijn
35 gram zoetstof
2 zakjes pec plus
mespuntje kaneel

2 kg peren
1 kg appels
sap en rasp van 1 citroen
3 zakjes pec plus
35 gr. zoestof.


Voor de zoetstof kan je ook naar eigen smaak werken als het wat zoeter mag kan je wat meer zoetstof gebruiken.
De werkwijze is steeds het zelfde als bij het eerste recept.

Veel plezier

Danny

maandag 24 september 2007 - 13:38

Krissie

Danny ,
moet bij het eerste recept de ananas direct
mee de pot in ?
welke zoetstof heb je gebruikt ?
groetjes
Krissie
maandag 24 september 2007 - 14:14

Tekst aangepast

Lysianthus

Ja..............wou ik ook weten welke zoetstof en kan het bij alle soorten fruit.is het zoetstof zonder calorieën?
Lees ik het goed? moet je de zoetstof na het koken toevoegen?
maandag 24 september 2007 - 16:45

Danny01

In de eerste plaats ben ik van Belgie.

De zoetstof die ik gebruik is de poederzoetstof van de ALDI of die van Delaize zoetstof van 0.69 . CANDEREL, Natrena in poeder vorm is ook goed wat je maar verkiest.

Dat kan voor alle soorten fruit, al het fruit samen in de pot en alles samen met de Pec Plus laten opkomen.

Het laatste is de zoetstof er aan toe voegen als het fruit en de Pec Plus zijn aantal min. gekookt heeft. Zeer goed roeren is de boodschap.

Voor rabarber.
Rabarber met bramen.
Rabarber met appels.
Rabarber met appels en bramen.

Heb ik per 3 kg fruit 1pot van 75 gr.zoetstof gebruikt. Voor mij is dat zoet genoeg.
Zoals je kan zien bij Peren minder daar peren al zeer zoet zijn van zichzelf.

Opletten voor suiker.


De ananas heb ik in blik gehaald in een zaak waar ze bakkerij gerief hebben.
Dat is ananas in eigen sap zonder toegevoegde suikers.
En is zo fijn geraspt dat hij gebruikt wordt in de bakkerij om tussen de taarten te doen.

Groetjes

Danny

Ik heb confituur gemaakt van rabarber die nog gesteriliseerd was met suiker en ik heb mijn Pec Plus moeten opdrijven tot 6 zakjes voor 3kg fruit. Daar het normaal 1 zakje per kg is.

Voor zuivere bramen confituur mag je 1.5 zakje nemen daar er weinig pectine aanwezig is in het fruit.

Voor de ananas
maandag 24 september 2007 - 17:51

Hildavw

Als je suikervervanger gebruikt voor confituur of andere warme bereidingen, moet je wel goed opletten dat er op de verpakking vermeld staat dat je hem mee mag verwarmen.
Er bestaan immers ook soorten die niet mogen opgewarmd worden.

groetjes

Hilda

maandag 24 september 2007 - 20:49

Tekst aangepast

Danny01

Dag Hilda,

dat is ook de reden waarom de suikervervanger er op het aller laatst wordt bij gedaan.

Maar er is manitol of tog iets met die naam en dat is geschikt om gebak te maken. Dat kan je mee verwarmen.

De werkwijze voor het maken van confituur staat ook IN de verpakking van Pec Plus.

Groetjes
Danny
maandag 24 september 2007 - 21:16

Hildavw

Nog iets interessants over suikervervangers :

alle suikervervangers die eindigen op "ol", zoals maltitol en sorbitol, kunnen best vermeden worden door mensen met gevoelige darmen, want veelvuldig gebruik kan diarree veroorzaken.
Het hoeft zelfs niet per sé veel te zijn dat je gebruikt (ik kan ervan meespreken).

Dus ook opletten met zogenaamde "light"produkten !


dinsdag 25 september 2007 - 19:59

Danny01

Dag Hildavw

Daar heb ik nog niet bij stil gestaan? ik persoonlijk moet zeer veel water drinken ,fruit eten en op de nuchtere maag warm of lauw water drinken.

Maar nu kan ik ook mondeling de mensen er van op de hoogte brengen.

Danny
dinsdag 25 september 2007 - 21:17

1945anita

hallo Banny01

suiker loze confituur.kan je die dan bewaren
groetjes anita

vrijdag 5 juli 2013 - 21:28

Baloe

opletten met een deel van de suikervervangers, die zijn niet zo inschuldig, zeker niet als je ze mee verwarmd.

Het toevoegen van suiker verhoogt ook de bewaarbaarheid van de confituur. (het niet toevoegen, verhoogt de bewaarbaarheid niet)

Stevia is een ander alternatief als suikervervanger waar (voorlopig) minder risico's mee geassocieerd worden;

maandag 26 augustus 2013 - 16:13

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken