menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Eetbare knollen

Ga naar meest recente reactie

alloo

Alloo

wie heeft ervaring met de eetbaarheid van deze knollen
oxalis tuberosa(oca)
tropaeolum tuberosum(mashua)
apios tuberosa
ulluco tuberosa
woensdag 9 mei 2007 - 04:59
lisa

Tekst aangepast

Lisa

allo ,
de oxalis tuberosa krijg je bij vreeken zaden
de apios tuberosa is ook te krijgen wel heel kostbaar staan op het net
ervaring heb ik niet met deze
groetjes lisa
woensdag 9 mei 2007 - 17:13
Bowie

Bowie

Hier staat ook iets over deze soorten: http://www.lusthof.org/ http://www.lusthof.org/index.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=9&Itemid=26
Misschien kan je ze hier ook krijgen?
woensdag 9 mei 2007 - 17:32
alloo

Alloo

hallo allemaal ik wil niet weten waar men de knollen kan verkrijgen want ik heb ze alle vier, maar hoe men ze kan eten,ik geloof zelf dat er ene knol bijzit die moet gekookt worden maar weet niet welke
woensdag 9 mei 2007 - 18:09
lisa

Lisa

alloo,
de oxalis tuberosa kan men worden gekookt -gebradenb frituurt en kan ook zoetzuur ingelegt worden

de apios daar weet ik dat j=men ze koken moet en het water goed afschudden

groetjes lisa
woensdag 9 mei 2007 - 18:37
Bowie

Bowie

http://davesgarden.com/pf/go/69480/
Halverwege de pagina staat wat je kan doen met apios tuberosa.

Tropaleolum tuberosa (knolcapucien) in slaatjes, de gekookte knollen in hutsepot: http://objectief.be/Knolcapucien-Tropaeolum-tuberosum.html

Oxalis tuberosa: http://www.pfaf.org/database/plants.php?Oxalis+tuberosa

Zelf heb ik er geen ervaring mee.
woensdag 9 mei 2007 - 18:37
lisa

Lisa

leuk dat je het plaatst nu dat ik iets geschreven heb-nu wordt ik ook wijzer
woensdag 9 mei 2007 - 19:12
rrheyn

Rrheyn

De apios americana heeft een mooie bloem als de plant volwassen is. Naar men zegt was het een van de eerste groente, knollen die de pioniers in Amerika destijds aten.
Je kan er ook een levend sieraad (kraal van maken).
te vinden bij
http://shop.kapaza.be/merlijn

- de oca groeit hier redelijk goed, houdbaarheid vind ik iets minder, doch ik vond met deze strenge winter toch nog levende exemplaren terug.
niet direct iets voor vegetariers, want zowel de mashua en oca zijn anti-libido-knolletjes als je ze rauw zou eten.
- de mashua heeft weg van onze oost indische kers en is een knappe klimmer met kleinere bloemen.( gevoelig voor vocht en vorst).
- ullicus ook kleine rode wilde Andespatat, idem aan oca.
Ze hebben iets speciaals. Ik heb ze dit jaar aangeaard en hoop dat dit beter gaat zijn.
- de jicama ga ik dit jaar proberen en de yacon de zoete boliviaanse zonneknol is wel lekker, maar ook erg gevoelig voor vorst en vocht.
Die kan je frituren , bakken, fijn snijden en drogen.
De bladeren zijn majestueus groot en een hulp bij suikerpatienten.
woensdag 20 mei 2009 - 09:28

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon