Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
allo , de oxalis tuberosa krijg je bij vreeken zaden de apios tuberosa is ook te krijgen wel heel kostbaar staan op het net ervaring heb ik niet met deze groetjes lisa
hallo allemaal ik wil niet weten waar men de knollen kan verkrijgen want ik heb ze alle vier, maar hoe men ze kan eten,ik geloof zelf dat er ene knol bijzit die moet gekookt worden maar weet niet welke
De apios americana heeft een mooie bloem als de plant volwassen is. Naar men zegt was het een van de eerste groente, knollen die de pioniers in Amerika destijds aten. Je kan er ook een levend sieraad (kraal van maken). te vinden bij http://shop.kapaza.be/merlijn
- de oca groeit hier redelijk goed, houdbaarheid vind ik iets minder, doch ik vond met deze strenge winter toch nog levende exemplaren terug. niet direct iets voor vegetariers, want zowel de mashua en oca zijn anti-libido-knolletjes als je ze rauw zou eten. - de mashua heeft weg van onze oost indische kers en is een knappe klimmer met kleinere bloemen.( gevoelig voor vocht en vorst). - ullicus ook kleine rode wilde Andespatat, idem aan oca. Ze hebben iets speciaals. Ik heb ze dit jaar aangeaard en hoop dat dit beter gaat zijn. - de jicama ga ik dit jaar proberen en de yacon de zoete boliviaanse zonneknol is wel lekker, maar ook erg gevoelig voor vorst en vocht. Die kan je frituren , bakken, fijn snijden en drogen. De bladeren zijn majestueus groot en een hulp bij suikerpatienten.