Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De zuring klopt. Ik dacht dat het dit soort kruid was, maar was er niet zeker van. De tweede foto denk ik niet dat kamille is, er komen geen bloemetjes op. Ik heb geen flauw idee van wat het is. Als je het kruid aanraakt met de handen, dan ruik je zo een aparte geur. Moeilijk te omschrijven wat het is.
ja. Heb de zuring ondertussen al verwijderd uit het kruidentuintje en andere kruiden geplant. Maar de tweede foto daar ben ik echt niet zeker van dat het dille is. Blijft een vraagteken, denk ik.
Als je over die moeilijk te omschrijven geur praat denk ik dat het Artemisia abrotanum is (= citroenkruid, ikzelf vind deze naam wat misleidend voor deze plant)
Geweldig. Dat is de naam van het kruid. Mijn moeder noemde dit kruid liveraan, maar niemand in de omgeving kende de eigenlijke naam van dit kruid, zelfs de nederlandstalige naam niet. Nu heb ik even gegoogeld op artemisia abrotanum en deze afbeelding klopt met de foto op deze topic. Hartstikke bedankt. Ben heel blij.
Nu nog achterweet komen in welke gerechten ik dit kruid kan verwerken.
@Filoe, Artemisia abrotanum/citroenkruid of coca-colastruik met een eigenaardige smaak en geur. Een en dezelfde plant zoals ik eerder in deze topic reeds meldde. Voor gerechten en gebruik in de keuken, neem een kijkje op moestuinforum, onder gewassen/kruiden en dan coca-colastruik groetjes José
@José Bedankt voor de reactie. Toen ik het antwoord las, dacht ik dat het een grapje was. Ik had nog nooit gehoord van de coca-colastruik. Dus sorry daarvoor. Evenzeer bedankt voor de antwoorden en ga zeker kijken op moestuinforum (weer een site bij om te leren).
Nee hoor, dit is echt geen grapje. Een aantal jaren terug heb ik in Nettetal (Duitsland) bij de Naturschutzverein een klein coca-colastruikje gekocht bij een kruidenvrouwtje. Nu heb ikzelf 3 grote struiken staan die ik ieder jaar flink terugsnoei en waarvan ik takjes afleg om nieuwe struikjes te krijgen. Vorig jaar en dit jaar had ik er zo'n 20 voor de verkoop. Maar zelf heb hiervan nog nooit gegeten groetjes José
Het blad van citroenkruid wordt in kruidenazijn, bloemenlotions en potpourri gebruikt. Culinair gezien wordt het verder niet op grote schaal gebruikt. De geur van citroenkruid is vrij sterk, de smaak wat minder sterk. Men voegt het verse blad toe in bijvoorbeeld salades, soepen en gevogelte.
Het blad wordt gebruikt om vliegen te verjagen en wordt tussen kleding gelegd tegen motten. De thee van bladeren van citroenkruid is opwekkend. De blaadjes worden verder toegevoegd aan badwater en kompressen ter conditieverbetering van de huid. Ik heb wel diverse visgerechten gelezen waar ze een paar takjes citroenkruid bij doen. Kijk maar eens op mijnreceptenboek.nl
Risotto met zeevruchten en paprika receptRisotto met zeevruchten en paprika Met risotto, zeevruchten en paprika uit Italie 4 porties - Klaar in 40 minuten - Vis en schaaldieren Reageer op dit recept - Recept van lekker_koken Salade van zeevruchten met bloemkool receptSalade van zeevruchten met bloemkool Met zeevruchten, salade en bloemkool uit Belgie 4 porties - Klaar in 10 minuten - Vis en schaaldieren Reageer op dit recept - Recept van pikenik69 Zeevruchten met sweet chilisaus Met zeevruchten, kruidenkaasje, knoflook uit Nederland 4 porties - Klaar in 40 minuten - Vis en schaaldieren Reageer op dit recept - Recept van spikeysmum Zeevruchtenschelp receptZeevruchtenschelp Met zeevruchten, creme fraiche en kaas uit Nederland 4 porties - Klaar in 20 minuten - Vis en schaaldieren Reageer op dit recept - Recept van kees_rundvlees Vissoep alla Rebecca Met garnalen, inktvis en zeevruchten uit Nederland 4 porties - Klaar in 40 minuten - Vis en schaaldieren Reageer op dit recept - Recept van rebecca1981