menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Eetbare bloemen

Ga naar meest recente reactie

terese

Terese

Hallo
Ik zou graag willen weten welke bloemen je kunt eten en hoe je ze kan bereiden.
Heeft iemand misschien een site voor mij ,zodat ik het op kan zoeken.
Alvast hartstikke bedankt
Groetjes Terese
dinsdag 8 maart 2011 - 12:00
printemps

Printemps

Goh er zijn er zoveel (bloemen die eetbaar zijn)
En dan nog eens verschillende bereidingen
Misschien beter laten weten welke bloemen je in je tuin hebt staan

Ik maak gelei van rozen- en citrus-bloemen

mvg
dinsdag 8 maart 2011 - 16:12
marero

Marero

ooh printemps zou ik het recept van die gelei mogen hebben aub
dinsdag 8 maart 2011 - 19:00
Rita1960

Rita1960

bloemen van de Oost indische kers, vers en dan met of zonder pittig eind...
viooltjes, sommige rozenbloemen, bieslook bloemen, lekker fleurig bij een aardappelsalade en mooi door een gemengde salade,, bloemen van de courgettes.. in een sausje en gefrituurd..
en nu weet het even niet meer 123....

dinsdag 8 maart 2011 - 19:36
terese

Terese

Hallo Rita
Bedankt voor het reageren op mijn vraag.
Zodra alles bloeit, ga ik de bloesem gebruiken
groetjes terese
dinsdag 8 maart 2011 - 20:37
terese

Terese

hallo printemps
Leuk dat je zegt dat er zo veel manieren zijn om eetbare bloemen te bereiden.
Wist ik niet.
De bloemen die ik zomers in de tuin heb zijn bv : Rozen,lavendel,goudsbloem,dropplant,kaasjeskruid,monardaen en duifkruid.
Is het mogelijk dat je mij het recept geef van die rozen-citrus gelei die je zelf maakt?
Alvast bedankt voor de moeite.
Met vriendelijke groet
Terese
dinsdag 8 maart 2011 - 20:47
cee

Cee

Een iets minder bekend plantje voor de eetbare tuin, grote pimpernel.
woensdag 9 maart 2011 - 08:37
terese

Terese

Beste cee
U ook heel erg bedankt voor de info.
woensdag 9 maart 2011 - 08:44
printemps

Printemps



Redinnestraat 11
B-8460 OUDENBURG
tel. 059/26.78.30
fax.059/26.56.14



ROZENGELEI … VORSTELIJK GENIETEN

Pluk 10 mooi open gebloeide bloemen van de Bourbonroos Mme. Isaac Pereire.
Verzamel de bloemblaadjes in een kom en vul met 1 l. water. Voeg daarbij het sap van ½ tot 1 citroen.
Zet de pot op het fornuis en laat geleidelijk opwarmen en koken.
Opgelet: het koken is een delicaat gebeuren. Het mag absoluut niet lang doorkoken, de rozenblaadjes mogen niet bruin verkleuren.
Giet het sap door een zeef.
Voeg 1 kg. minuutsuiker op ¾ l. sap en breng al roerend aan de kook.
Het sap 4 minuten borrelend laten doorkoken.

Lekker op scones en toast.
zaterdag 12 maart 2011 - 13:27
printemps

Printemps

Zoals je ziet is het recept niet van mij van van de site van Lens rozen

De bloemblaadjes kan je er ook in laten, dus niet zeven
De gelei van citrus bloemen is op dezelfde manier
Zeven of niet zeven is persoonlijke smaak dus
Wel goed opletten dat er geen gif is gebruikt en controleren op luizen is ook belangrijk

mvg
zaterdag 12 maart 2011 - 13:31
printemps

Printemps

Bij " koken uit eigen tuin" staat er ook een recept van aardbei met rozenblaadjes confituur (ook van mij)

mvg
zaterdag 12 maart 2011 - 13:33
cetinel

Cetinel

toch geen 10 citrusbloemekes zoals van de roos zeker?? zal wel ietske meer moeten zijn
zaterdag 12 maart 2011 - 20:16
terese

Terese

Beste mensen

Ben een tijdje weg geweest en kon dus niet op de site komen.
Iedereen heel erg bedankt voor de leuke reacties . Ik ga de recepten zeker een keer proberen
VG terese
maandag 14 maart 2011 - 15:31
marero

Marero

en mag dat van andere rozen ook zijn want ik heb die van madam dingskes niet
maandag 14 maart 2011 - 23:50
printemps

Printemps

@ cetinel
Voor oranjebloesemgelei moet je inderdaad een paar boomkes pluimen

@ marero

Alle rozen zijn goed op voorwaarde dat ze ruiken
Geen geur is geen smaak
Het best ook geen witte of gele rozen nemen want dan gaat de kleur niet mooi zijn
Ook zeker geen bloemen van de winkel nemen en juist aangekochte nemen
Want daar zit mogelijks nog restjes van gif op en dat willen we niet hé


mvg
dinsdag 15 maart 2011 - 16:33
marero

Marero

ooh tof want die van mij rieken allemaal heel goe en der komt geen gif in mijn tuintje, das organisch en heel natuurlijk hier allemaal, zelfs slakken die vang ik met de pillamp ast moet en dan gaan ze in ne glazen bokaal met deksel derop en kunnen ze lustig creveren
dinsdag 15 maart 2011 - 19:50
Rita1960

Rita1960

goh, Marero..
heb je nog geen kippen? die lusten wel pap van de slakken..
en van jonge muizen

groetjes,

Rita
dinsdag 15 maart 2011 - 19:58
marero

Marero

neen ventje wil geen kippetje, we wonen aan een natuurdomein en der lopen teveel vossen rond, dat beestje zou nie lang leven
dinsdag 15 maart 2011 - 22:35

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon