Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo Ik zou graag willen weten welke bloemen je kunt eten en hoe je ze kan bereiden. Heeft iemand misschien een site voor mij ,zodat ik het op kan zoeken. Alvast hartstikke bedankt Groetjes Terese
Goh er zijn er zoveel (bloemen die eetbaar zijn) En dan nog eens verschillende bereidingen Misschien beter laten weten welke bloemen je in je tuin hebt staan
bloemen van de Oost indische kers, vers en dan met of zonder pittig eind... viooltjes, sommige rozenbloemen, bieslook bloemen, lekker fleurig bij een aardappelsalade en mooi door een gemengde salade,, bloemen van de courgettes.. in een sausje en gefrituurd.. en nu weet het even niet meer 123....
hallo printemps Leuk dat je zegt dat er zo veel manieren zijn om eetbare bloemen te bereiden. Wist ik niet. De bloemen die ik zomers in de tuin heb zijn bv : Rozen,lavendel,goudsbloem,dropplant,kaasjeskruid,monardaen en duifkruid. Is het mogelijk dat je mij het recept geef van die rozen-citrus gelei die je zelf maakt? Alvast bedankt voor de moeite. Met vriendelijke groet Terese
Pluk 10 mooi open gebloeide bloemen van de Bourbonroos Mme. Isaac Pereire. Verzamel de bloemblaadjes in een kom en vul met 1 l. water. Voeg daarbij het sap van ½ tot 1 citroen. Zet de pot op het fornuis en laat geleidelijk opwarmen en koken. Opgelet: het koken is een delicaat gebeuren. Het mag absoluut niet lang doorkoken, de rozenblaadjes mogen niet bruin verkleuren. Giet het sap door een zeef. Voeg 1 kg. minuutsuiker op ¾ l. sap en breng al roerend aan de kook. Het sap 4 minuten borrelend laten doorkoken.
Zoals je ziet is het recept niet van mij van van de site van Lens rozen
De bloemblaadjes kan je er ook in laten, dus niet zeven De gelei van citrus bloemen is op dezelfde manier Zeven of niet zeven is persoonlijke smaak dus Wel goed opletten dat er geen gif is gebruikt en controleren op luizen is ook belangrijk
Ben een tijdje weg geweest en kon dus niet op de site komen. Iedereen heel erg bedankt voor de leuke reacties . Ik ga de recepten zeker een keer proberen VG terese
@ cetinel Voor oranjebloesemgelei moet je inderdaad een paar boomkes pluimen
@ marero
Alle rozen zijn goed op voorwaarde dat ze ruiken Geen geur is geen smaak Het best ook geen witte of gele rozen nemen want dan gaat de kleur niet mooi zijn Ook zeker geen bloemen van de winkel nemen en juist aangekochte nemen Want daar zit mogelijks nog restjes van gif op en dat willen we niet hé
ooh tof want die van mij rieken allemaal heel goe en der komt geen gif in mijn tuintje, das organisch en heel natuurlijk hier allemaal, zelfs slakken die vang ik met de pillamp ast moet en dan gaan ze in ne glazen bokaal met deksel derop en kunnen ze lustig creveren