Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Als beginner heb ik nog steeds gekke en basale vragen...
Ik heb zaterdag een rozemarijn-plantje gekocht en daar zat verder geen kaartje oid bij. En ik weet niet of er verschillende soorten rozemarijn zijn. Dus hierbij de foto van mijn plantje en de vraag of iemand de officiële naam voor me heeft.
Het is de gewone rozemarijn of Rosmarinus officinalis. Er bestaan hier enkele cultivars van die een andere groeiwijze hebben maar dit is de gewone, meestvoorkomende vorm.
Ik hou ook van rozemarijn, de geur alleen al. Telkens ik eraan voorbij kom neem ik de blaadjes vast en dan komt die heerlijke geur vrij. En dan de bloemen.... Gebruik het ook veel in de keuken, gewoon omdat ik er van hou.
rozemarijn bij lamsvlees mm ook lekker om beetje bij de thee te doen vind ik.. gewoon takje of 2 drie van cm of tien in een volle theepot met de hoeveelheid gewone thee erbij....lekker!
jufnaatje Ik denk dat je de komende tijd al wel de toppen van je plantje kunt gebruiken om te koken, dan krijg je als die straks gaat groeien een mooiere bossige plant, anders wordt die wel wat sprieterig en kun je alvast genieten van eigen rozemarijn. Renate