Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik ken bleekselder, of witte selde'r, en ik ken groene selder of soepselder.
ik ben een verwoed verzamelaar van allerhande recepten.
ik kocht een kookboek over de italiaanse keuken, , en die schrijven: in dit recepty gebruiken wij zwarte selder.
Wat is in Godsnaam, ZWARTE SELDER?????
De vertaler kende gewoon niet genoeg over koken, noch over groenten, noch over planten, en misschien zelfs onvoldoende Italiaans om boeken te kunnen vertalen.
De Italiaanse ‘sedano nero’ is geen zwarte selder, maar donkere selder, en dat is dus gewoon wat wij soepselder of groene selder noemen, niet-gebleekte selder als je wil...
Apium graveolens is de algemene wetenschappelijke naam voor alle selders.
De" zwarte" selder is niet gelijk aan de andere soorten.
Heeft geen draden en is sterker van smaak en geur.
Kan tot zeer hoog groeien.
Er zijn streek -recepten waarin deze soort hiervoor wordt gebruikt.
Maar je kan voor het recept natuurlijk wel gewone selder nemen.