Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Angelo, ja, die van het forum, had het daarover vorige week op een kookprogramma op TV. Pluk de nog onrijpe tomaten, leg ze in een kistje, leg er een banaan bij en dek af met krantenpapier.
Leg ze gewoon in een kistje op een koele plek, en ze zullen langzaam verder rijpen. Als je ze nu groen (maar wel volledig ontwikkeld, dus geen half volgroeide of net afgespeende knikkers ..) afplukt, kan je met een beetje geluk nog met kerstmis van je eigen tomaten eten bij een slaatje...Afsnijden met de de hele trossteel is beter. Verkeerdelijk denken mensen wel eens dat die tomaten enenkel geschikt zijn voor soep: niet dus... Net zoals trouwens druiven: snij ze af net voor de vorst met een behoorlijk stuk twijg aan, en zet ze in een flesje water op een koele plek. Succes gegarandeerd... geef maar eens op googel in: druiven en fontainebleau..het werkt nog altijd... "Toen de inwoners van het naburige dorp Thomery de teelt professioneel aanpakten en een procedé ontdekten om de trossen druiven lang vers te houden, lieten ook de betere burgers van Parijs en zelfs de tsaar van Rusland zich graag bevoorraden. Het dorp had daartoe zelfs een haventje aan de Seine.
In de serre of kas, kunnen de vruchten tot ca 15 oktober nog goed rijpen. Belangrijk is dat u 's morgens heel goed verlucht, zodat de vochtigheid buiten kan. Daarna uw serre/kas zoveel mogelijk toe houden, zodat de temperatuur hoog blijft.
nee niet in serre. Ik heb ze afgeplukt en op een kartonnen fruitschaaltje gelegd en in een broodzak gestopt: eentje samen met een banaan en een andere samen met een appel. Benieuwd of het wat wordt.