Ik wil jullie niet gek maken, maar als er heel veel vruchten aankomen,
nodig ik jullie uit om te komen eten;
Gevulde aubergines:
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel suiker
paprikablokjes/reepjes
2 grote aubergines
400 gram gehakt
1 teentje knoflook, geperst
geraspte kaas
peterselie
Bereidingswijze:
Over voorverwarmen op 175 C. In hapjespan 1 eetlepel olie verhitten en ui glazig bakken, tomaten met vocht, suiker en paprika toevoegen en 15 minuten zacht laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen de aubergines in de lengte halveren en met een lepel tot 1 cm van de wand uithollen. Vruchtvlees fijnsnijden. In koekenpan rest van de olie verhitten en gehakt rul bakken. Fijngesneden aubergine en knoflook erdoor scheppen en 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout & peper.
Tomatensaus in platte ovenschaal schenken. Uitgeholde aubergines in de saus leggen en gehaktmengsel erin scheppen. In het midden van de oven de aubergines in 40 minuten gaar bakken, de laatste 10 minuten de geraspte over de aubergines verdelen en even mee laten warmen.
Uit de oven de peterselie erover strooien.
groetjes en welterusten,
José