Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
"Moeten" rode bieten geoogst worden als de biet reeds halvelings boven de grond uitsteekt ?
Ik laat ze liever zo lang mogelijk in de grond dan in de diepvries want dan zijn ze verser en ... er blijft ook het probleem van het heropwarmen van nitraatrijke groenten, wat kanker zou kunnen veroorzaken ... en ik heb kanker gehad ...
Wie zegt dat je de bieten in de diepvries moet steken? Wij leggen ze op en heel heerlijk. Benodigheden:Rode bietjes zoet-zuur
1 kg rode bietjes
2 tassen water
2 tassen wijnazijn
2 tassen suiker
1 koffiel kaneel, 1 koffiel kruidnagel
10 peperkorrels
3 ajuinen
takje tijm, laurier, zout
Rode bietjes wassen. Staartjes loof 1 a 2 cm eraan laten. Koken met de pel tot ze zacht zijn, ± 20 min. Spoelen en afkoelen. Pellen en in schijfjes snijden.
Alle ingredienten 10 min koken. Dan de schijfjes biet bijdoen en nogmaals 10 min koken met deksel op de pan. Opletten dat de bieten niet te zacht worden!
Bieten in bokalen scheppen en overgieten met de warme vloeistof. Bokalen goed afsluiten.
Gebruik lege confituur, mayonaise of andere potjes, goed gespoeld met heet water. Ze moeten goed sluiten. Op deze manier blijven ze een jaar goed.
De staartjes loof zorgen ervoor dat de bieten niet te veel sap verliezen tijdens het koken.
Zomerbietjes zijn klein, rond en zoet van smaak. Ze zijn verkrijgbaar van maart tot september.
Bietjes zijn rijk aan kalk. Bietensap heeft een hoog suikergehalte. Het sap heeft een laxerende werking.
In principe kun je je ze net zo lang in de grond laten zitten tot de vorst. Vuistdik is een vrij grote. Of ze boven de grond uit steken, geeft ook niet zo; hooguit is daar de schil wat ruwer, maar dit gaat er bij het koken toch wel af. Overigens het loof kun je ook eten. Gegroet