Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik zaai al jaren 'Wonder van Kelvedon' uit gewoonte. Tegen de tijd dat de laatste peulen ook vol zitten zijn de eerste al behoorlijk dik gevuld. Dan krijgen de erwtjes al een plat kantje van tegen elkaar gespannen te zitten en smaken al een beetje melig. Zo eet mijn echtgenote ze eigenlijk ook niet zo graag. Ze zou er dan eerder uit een blik verkiezen. Daarom laat ik de peulen niet zo vol komen en oogst ik in twee of drie keer.
Ik denk dat het moet kunnen maar ... je hebt er, zelfs voor een bescheiden opbrengst, in verhouding wel veel plaats voor nodig vind ik. Een serre, tenzij het hier over een zeer grote koepelserre gaat, zal beter renderen met groenten of vruchten zoals sla, tuinkers, tomaten, paprika's, aardbeien, ... .
Hier een foto van de erwten verleden jaar. Die waren al wat te groot eigenlijk. Ingevroren in kleine porties kunnen ze wel dienen als bijgroente bij wokgerechten of paella bijvoorbeeld [afbeelding verwijderd niet-https]