Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb rucola staan, maar die is enorm sterk van smaak. Ik dacht eerst dat het aan de ondergrond lag, dat die iets daaruit haalde om zijn smaak aan te maken. Nu was ik eens wat aan 't zoeken om die smaak te beïnvloeden, en kom ik toch wel niet uit bij een wilde variant van rucola: Zandkool.
Wie heeft ervaring hierin? Ik heb graag rucola, maar wat ik nu heb staan is veel te sterk. Moet ik ergens op letten als ik zaad koop? Die wat ik nu heb, komen van de markt, kant en klaar opgekweekt in kleine vierkantjes...
ge hebt 2 soorten rucola,die van de markt is meestal meerjarig en blad dieper ingesneden...deze smaakt het sterkst(ben ik dol op- je hebt ook een soort met minder diep ingesneden bladeren,deze heeft ook de onmiskenbare rucolasmaak maar iets milder(ben ik toevallig ook dolop ) van de tweede kun je zaad kopen,in mijn ondervinding moet je de tweede elk jaar opnieuw zaaien.. als ze weinig vocht hebben smaken ze nog eens sterker.
Ik dacht dat de pittigere turkse raketsla,soms wilde rucola word genoemd. degenen die ik tot nu toe steeds kocht in zaad waren altijd de iets bredere soort. je moet es kijken op de verpakking naar de foto. waarschijnlijk heb jij deze?? [afbeelding verwijderd niet-https]
degene met ronderte bredere bladeren is dus iets minder pittig... das deze: [afbeelding verwijderd niet-https]
gisteren naar de winkel geweest. Jouw verfijndere rucolavorm noemde in de winkel "Raketsla - wilde rucola". Daarnaast was er nog een soort: "Raketslag - Sky Rocket"
De eerste zou een pittigere smaak hebben, de tweede een vollere smaak.
Er was zelfs een prijsverschil. De eerste was een A-prijsklasse en de tweede een C-prijsklasse.
Ik heb ze gewoon beiden gekocht. Ik ga ze samen zaaien om daarna te proeven, leek me het eenvoudigst