Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/10/groenten/38351/voorbereiding-moestuin

menu
Tuinadvies
0

Voorbereiding moestuin

Ga naar meest recente reactie

Limoncello

Ik heb vandaag mijn grond laten analyseren door de mensen van OSMO en blijkt dat ik zeer voedzame grond heb maar hebben me dit geadviseerd (http://www.osmo.be/products/detail/29) om er nog op te strooien.

Ik wou er nog paardenmest inwerken maar mag dat dan nog? Ook heb ik een groenbemester (http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/index.php?page=details&prod=2675&cat=209&group=13&productnaam=Bladrogge-raaigras_1_kg) mengsel gekocht om de grond een beetje losser te maken. Ik heb leem-klei grond.

zaterdag 12 februari 2011 - 19:33

Rita1960

Hi,
en wat is de samenstelling van dit product?? N-P.K gehalten?? en het eventueel Mg-O gehalte?? en wat is de hoeveelheid aan Cl??

Paardenmest, mits lekker zwart is altijd goed voor de grond.. dus goed verteerd.
en zorgt ook voor humus in de grond.
persoonlijk wil ik geen bladrogge/raaigras zaaien als groenbemester..
raaigras niet vanwege dat het erg goed tegen vorst kan.
en met bladrogge heb ik geen ervaring..

Ik zou voor phacelia kiezen als groenbemester. Het verstoort je vruchtwisselingschema niet, is na een paar goede nachtvorsten goed onder te spitten en wat later in het jaar gezaaid is het ook nog eens een mooie en late voedingsbron voor de laatste bijen en hommels en andere insecten.

groetjes,

Rita
zaterdag 12 februari 2011 - 21:34

Limoncello

Rita, ik zal morgen eens kijken op de zak. Ik heb genomen wat ze me gegeven hebben aangezien ze van Osmo waren. Die zullen wel genoeg weten over hun producten?

Ik was eigenlijk op zoek naar meststof voor mijn gras en ik kom er buiten met een zak voor moestuin/groenten en ik heb nu nog niets voor mijn gras

Ik was van plan om winterrogge te zaaien als groenbemester omdat ik dat ergens op het internet gevonden had dat dat zware grond beter zou losmaken. (http://www.groen.net/artikel.asp?id=15517)
zaterdag 12 februari 2011 - 22:25

Rita1960

Ik moestuinier op zand/veengrond.. licht grond dus.
zondag 13 februari 2011 - 08:29

Lam

Gebruik voor het gazon de , meststof gazon A-Z van ecostyl.
het is niet goedkoop maar werkt verschrikkelijk goed en je kan er weinig fouten mee maken. Als je de gebruiksaanwijzing goed volgt.

Chloor komt niet in zo erg veel meststoffen voor, enkele Kalimeststoffen zijn er rijk aan , ook zijn er een aantal mengmest mestoffen, maar dat staat dan op de verpakking aangegeven.Deze worden meestal in de landbouw gebruikt, dus geen kleinen verpakkingen.

zondag 13 februari 2011 - 12:19

Limoncello

Dat voor de moestuin is OSMO Moestuin 6-5-10 (+4)

6% stikstof (N)
5% fosforzuurandydride (P2O5)
10% kaliumoxide (K2O)
4% magnesiumoxide (MgO)

Voor het kleinfruit en boomgaard heb ik al 1x een heel klein beetje DCM Kleinfruit gegeven. -> http://be.dcm-info.com/nl/hobby/product/217/dcm-organische-meststof-voor-fruit-kleinfruit

Voor het gazon ben ik gisteren naar Eurotuin geweest (na het Vlaams Zaadhuis ) en daar hebben ze mij eerst aangeraden om de gaten die er zijn te vullen met DCM Riparo ( http://be.dcm-info.com/nl/hobby/product/207/dcm-riparo ) omdat het een nieuw gazon is (van eind mei) en als het dan nog zwak is met een ander product van DCM te strooien maar ben de naam vergeten...
zondag 13 februari 2011 - 17:29

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken