Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben heel tevreden van de opbrengst van mijn (gekochte) geënte tomaten (2 takken/plant) Ik had 7 planten (2 takken) en 3 Pyros enkele takken staan. Ik heb de planten dr omstandigheden slechts laat kunnen planten, dus daar ben ik vermoedelijk wel wat productie verloren. En heb ook getopt bij beide soorten. vooral omdat ik bij de geënte echt niet meer wist hoe ik die zwaar beladen taken omhoog moest binden. Ik ben op zoek naar een beter systeem waar de tak mooier ronddraait en op de grond kan liggen als de vructen er af zijn, dan ik nu deed met die kurketrekker ijzers
Ik heb steeds het gewicht van beide soorten opgetekend.
Uiteindelijk kom ik nu ondanks het laat planten voor: -Pyros gemiddeld aan 3,146kg / plant -de geënte trostomaten gemiddeld aan 10,985 kg /plant van 2 takken - dus 5,492 kg per tak. Dat is dus merkelijk meer /tak dan de Pyros.
Ik ga zeker volgend jaar weer geënte tomaten zetten
Maar weet iemand of je ook geënte planten kunt kopen van Roma tomaten of van die grote hartvormige vleestomaten (naam ????) en waar
Coeur de Boeuf bedoel je. Ze worden geënt, maar enkel voor de beroepsteler. Waarom ent je niet zelf, leuk hoor en je bent achteraf er veel trotser op. Ik had enkel tros-vlees tomaten en Coeur de Boeuf geënt. Had ook zwarte-russische-roma-marmande en afgeleiden van de soorten, maar vrouwlief vindt enkel de Coeur de Boeuf het lekkerst. Deze kan je ook als ze rijp zijn zeer makkelijk pellen, je hoeft ze niet in kokend water te steken, gaat zo makkelijk. Volgend jaar nog enkel geënte tros-vlees tomaten en Coeur de Boeuf. In de verhouding 10% tros 10% vlees en 80% Coeur de Boeuf.
Soep van Coeur de Boeuf..................het water begint al uit mijn mond te lopen!
Voorgaande jaren enkel langs bamboestaken en vastbinden Dit jaar ook de bamboestaken en langs koorden de plant eromheen draaien. Volgend jaar enkel nog langs koorden, makkelijker en nadien sneller in opruimen.